18-годишният шофьор Алекс, който е с едномесечен стаж зад волана, причинил жестоката катастрофа на ул. "Петър Берон" в Карнобат, удряйки две жени, е от ромски произход. Разследва се версията дали не е участвал в автогонка, съобщава Флагман.бг.

Според очевидци Алекс управлявал мерцедеса си с доста над допустимата скорост. Той е помел двете възрастни жени на тротоара. Каля, която е в кома, и Ганка - която е загинала, буквално ги е залепил за оградата на дом №33 на улицата.

В района на произшествието вече има съдебен лекар и криминалисти. Улицата започна да причернява от приток на ромско население.

Според други свидетели на инцидента Алекс е карал с не повече от 30-40 км, не е участвал в гонка, а е катастрофирал заради неизправност в автомобила - предният му капак се е отворил внезапно.

Според информация на Флагман.бг загиналата Ганка и Каля, която е в кома, са живеели на ул. "Никола Вапцаров" в Карнобат. Били са съседки и отивали към гробищния парк за днешната задушница. Каля наскоро загубила сина си Стефан, който стопанисвал няколко язовира в Карнобат.