Станал е инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Инцидентът се е случил днес около 11:45 часа на пътя между Самоков и село Ковачевци. Няма пострадали - нито главният прокурор, нито съпровождащият ги екип, както и други граждани участници в движението, отбеляза Тодоров.

По информация на БНТ става дума за взривно устройство, което е избухнало пред една от колите от кортежа по пътя София-Самоков. В един от бронираните автомобили е пътувал и Иван Гешев, който е в отпуск и е бил със семейството си по време на инцидента.

"Сформиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношение по случая, както и представителите на НСО и ДАНС. В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев провежда едно съвещание в МС, в което ще участва както министър Демерджиев, така представители на службите на МВР, ГДБОП, ГДНП, Жандармерия, ДАНС, Прокуратурата. Там информацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия", добави главният секретар на МВР.

Той беше категоричен, че е недопустима заплаха за живота и здравето на всеки един български гражданин и затова ще бъдат предприети съответните действия.

Мястото на покушението между Ковачевци и Самоков, до крайпътно заведение

Снимка: БНР, Румяна Василева

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и са се върнали, защото не е имало пострадали, каза директорът на болницата д-р Ковачка, цитирана от NOVA. Според БНТ обаче на място е имало множество осколки и взривното устройство не може да е само за сплашване.