Шейсетгодишен български шофьор е загинал, а други двама души са ранени при катастрофа на 1 май следобед на Национален път DN6 в района на село Топлец в румънския окръг Караш-Северин на границата с окръг Дъмбовица, съобщава Аджерпрес, цитирана от БТА.

Медията уточнява, че всички пострадали са български граждани.

Според Окръжния полицейски инспекторат в пътно-транспортното произшествие са участвали пет автомобила - три леки коли, един автобус и един микробус.

Ранените мъж и жена са били транспортирани до болница за изследвания и медицински грижи.

Според първоначалните разследвания полицаите са установили, че лек автомобил, регистриран в България, управляван от български гражданин на 60 години, е влязъл в челно-ляв сблъсък с автобус, регистриран в окръг Олт.

В катастрофата са били въвлечени още два леки автомобила от окръзите Мецединц и Долж, както и микробус, регистриран в България.

"При катастрофата е починал 60-годишният водач на лекия автомобил и е била ранена пътничка от същия автомобил, както и шофьорът на микробуса, като всички пострадали са български граждани, а двамата ранени са транспортирани до болница за медицински грижи", уточни цитираният източник.

Шофьорите са тествани за алкохол и е установено, че не са консумирали алкохолни напитки.

Полицаите продължават разследването, за да установят причините и точните обстоятелства, при които е станала катастрофата, като по случая е образувано досъдебно производство.