Бившият централен защитник на футболен клуб "Берое" (Стара Загора) от средата на 60-те Георги Матеве  загиналият при пожар в дома си. 73-годишният мъж обгорял в леглото си, докато спял, съобщава "24 часа". Апартаментът му на 10-ия етаж в старозагорския кв. "Казански" избухнал в пламъци в неделя сутринта около 4,20 ч. Сигналът е подаден от жени, които били на балкона на последния етаж. Те забелязали случайно пламъците под тях и това предотвратило още по-голяма трагедия.

Въпреки намесата на огнеборците два апартамента - на 10-ия и на 11-ия етаж, са напълно унищожени. Жилището под тях на деветия етаж е наводнено при гасенето. По-късно, вече при разчистването на изгорелия апартамент бил намерен овъглен трупът на футболиста ветеран. Предполага се, че той се е задушил от дима в съня си, преди да обгори.

Съотборници на загиналия Георги Матев си спомнят, че като юноша той бил сред най-големите надежди на местния футбол, но по-късно не се наложил и почти не е играл при мъжете на "Берое". Напоследък Георги, известен в квартала с прозвището Рошавия, живеел самотно като клошар и злоупотребявал с чашката. В апартамента му, откъдето се предполага, че тръгнал пожарът, дори нямало ток и вода - те били спрени заради неплатени сметки. Като най-вероятна засега се смята версията, че пожарът тръгнал от фас или запалена свещ, с каквато си светел бившият футболист. Край него е имало и купища вестници. Предполага се, че футболистът не е усетил опасността.