Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посети мястото във Велико Търново, където се обърна товарен автомобил, превозващ отпадъци. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Той е разговарял с директора на РИОСВ Елена Стефанова, областния управител Любомира Попова, зам. кмета на Община Велико Търново Георги Камарашев и началниците на РУ на МВР и Областно пътно управление за изясняване на обстоятелствата, довели до произшествието.

Камионът е превозвал смес от отпадъци от пластмаса и текстил. В резултат на катастрофата в кръговото кръстовище се е разпиляла част от товара по протежение на пътното платно, тротоара и прилежащите зелени площи.

Установено е, че автомобилът е собственост на фирма от Гълъбово, която притежава регистрационен документ, издаден от РИОСВ-Стара Загора. Представени са документи за превозваните отпадъци, от които е видно, че те се транспортират за последващо третиране в завод в Златна Панега.

От страна на дружеството е организирано претоварване на разпилените отпадъци и почистване на терена и пътното платно, посочват от МОСВ.