Двама души загинаха, а един пострада при тежка катастрофа, станала снощи на пътя между Пловдив и Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града под тепетата.

Сигналът за инцидента, който е станална около 4 км след изхода на Пловдив, е подаден на спешния телефон в 21.15 часа снощи.

Ударили са се три автомобила - БМВ със софийска регистрация, такси "Дачия" с кърджалийска регистрация и пловдивска КИА.

От екип на Спешна помощ на място е констатирана смъртта на 31-годишния водач на таксиметровия автомобил и пътник с все още неустановена самоличност. В тежко състояние в болница е транспортиран 45-годишният шофьор на БМВ-то. Местопроизшествието е запазено от екипи на полицията. Поради влошената метеорологична обстановка снощи, огледът продължава тази сутрин. Предстои да бъдат изяснени причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент.

До приключване на работата на разследващите движението в участъка на катастрофата е затворено. Автомобилите от Садово към Пловдив се пренасочват през село Катуница. В обратната посока преминават през Ягодово.

Петима души са загинали, а 19 души са ранени при 18 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха още от МВР. В София са станали 28 леки пътнотранспортни произшествия и пет тежки катастрофи, петима са ранените.

От началото на декември на територията на страната са загинали 18 души, 282 са ранените, а тежките катастрофи са 196.

Междувременно от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че пътните настилки в страната са мокри, а  дъжд вали в областите Варна, Силистра, Смолян и Хасково.  

Слаб сняг пък вали в областите: Бургас в района на проходи "Приморски и "Ришки", Стара Загора в района на проходи "Шипка" и "Република", Сливен в планинската част и районите на Котел и Твърдица, Смолян високите участъци и Търговище в районите на Антоново и Омуртаг.

Пътните настилки са обработени при зимни условия. Ограничена е видимостта до 100 метра в района на прохода "Петрохан" заради мъгла.