Два камиона, натоварени с бали слама, горят на главния път до град Шипка, потвърди за БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) в Стара Загора. На място са два пожарни автомобила. Пътят към прохода Шипка е затворен за движение и автомобилите преминават през града.

Сигнал за пожара е получен в 18:55 часа. Горящите превозни средства се намират в непосредствена близост до индустриалната зона на град Шипка, където има и бензиностанция, каза още Михов. Екипите на РД ПБЗН ще вземат всички необходими мерки и няма опасност пожарът да се разпространи, увери той.

"Тъй като камионите са натоварени със слама, вероятно гасенето ще продължи доста дълго", коментира още старши инспектор Михаил Михов.

Първоначално в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РС ПБЗН) в Казанлък е получено съобщение за един горящ автомобил в района на град Шипка и към мястото на произшествието е изпратен един автомобил с трима души личен състав, поясни пред журналисти ръководителят на службата главен инспектор Станимир Тончев. На място е установено, че горят два тежкотоварни автомобила с ремаркета, натоварени с бали, и поради сложността на пожара е извикан втори пожарен автомобил. Спасени са влекачите и са разкачени от ремаркетата. "Спасена е и бензиностанцията, която се намира в близост до горящите камиони", каза още той.

При възникването на инцидента тежкотоварните автомобили са били паркирани, предстои установяване на причините за пожара, коментира Тончев.