Дрогиран шофьор отне три човешки живота при жестока катастрофа между два автомобила снощи. Инцидентът е станал към 22,20 часа в района на резиденция Евксиноград край Варна.

Загиналите са трима чужденци - двама френски граждани - жена на 50 г. и мъж на 67 г., и англичанин на 59-годишна възраст, съобщиха от полицията. Водачът, който е причинил смъртта им, е варненец на 46 г., който е без сериозни наранявания.

"Става дума за чужди граждани, които са постоянно пребиваващи в България. Вследствие на пътно-транспортното произшествие са извършени проби на водача на виновния автомобил. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества и е установено, че е на амфетамини и метаамфетамини и е задържан в Пето районно управление. Автомобилите са се озовали в тревните площи между двете платна. Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в следствие по досъдебното производство ще се установят подробности по случая", заяви пред БНТ началникът на "Охранителна полиция" - Варна Илиян Илиев.

Лекият автомобил, в който се движели жертвите, излизал от близката бензиностанция с намерение да пресече главния път и да направи обратен завой в посока Златни пясъци. Според очевидци колата не е спряла на знак "Стоп" и навлязла в насрещното движение. В същото време движещо се към Варна с много висока скорост БМВ я блъснало, при което тя се търкаляла повече от 30 метра. Единият пътник е изхвърчал от нея, другият е бил затиснат в задната ѝ част, а водачът - жена, издъхнала преди пристигането на линейката, съобщи "24 часа".