6-годишното дете, което беше много тежко ранено, след като 73-годишен шофьор го блъсна на тротоар в Сандански, е било транспортирано в "Пирогов". То е било транспортирано със специализирана линейка и утре лекарите ще дадат повече информация за състоянието му, съобщиха от столичната болница.

При животоспасяваща операция далакът на момченцето вече беше отстранен, има и тежка черепно-мозъчна травма и фрактури.

Малко преди 9.00 часа екипите на ВиК в Сандански пристигнали с багер на улица "Александър Буйнов". Паркирали тежката машина на улицата и поставили сигнализация, че пътят е затворен, съобщи Нова телевизия.

Около багера се събрали деца от квартала, за да го разгледат - сред тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да започват, към екипите на ВиК се приближил възрастен мъж. Той поискал да мине с колата си покрай багера, но му било отказано. Вероятно ядосан, мъжът се качил в автомобила, натиснал газта и си проправил спът между багера и паркираните на тротоара коли по стръмната улица. Миг по-късно прегазил и детето.

В момента на удара до малкия Мартин е стоял шефът на водното дружество в Сандански. Мъжът е в шок от преживяното.

В момента на инцидента заедно с детето около багера са били още 5-6 деца. Всички те са невредими.

От прокуратурата отказаха коментар заради опасения, че могат да повлияят на свидетелските показания. Все още не е ясно и дали 73-годишният шофьор е бил с изрядно свидетелство за управление. Според съседите му той е имал здравословни проблеми. Пробата му за алкохол е отрицателна. Не е осъждан.