Лекарите в болницата в Сандански се борят за живота на 6-годишното момченце, което тази сутрин бе прегазено на тротоара от 73-годишен шофьор. 

"Детето не е починало! В операционната е. Правим всичко по силите си, за да го спасим. Осигурена е кръв, като полицията съдейства за осигуряването на коридор за линейката", казаха пред Дир.бг от ръководството на лечебното заведение, след като по-рано се появиха информации, че момченцето е починало. 

Сигналът за катастрофата, която стана на ул. "Александър Буйнов" в Сандански, бе подаден в 9.05 ч. тази сутрин. 73-годишният шофьор на лек автомобил "Фолксваген Поло" загубил контрол над колата. Ударил два паркирани автомобила, след което връхлетял върху 6-годишния Мартин, който стоял на тротоара. 

По информация на местни медии, момченцето било с баба си, която не е пострадала. Майка му пък пазарувала заедно с по-малкото си дете в близък магазин за хранителни стоки.

По първоначални данни улицата е затворена заради ремонт, но въпреки това водачът на фолксвагена е влязъл в нея.

"Снощи получихме сигнал за авария в канализацията. Тази сутрин отидохме на място и с колегите обсъждахме как да действаме. Шофьорът на "Фолксвагена" спря малко над нас и дойде да види и да пита кога ще отворим улицата. Казах му, че няма да е скоро, защото сега започваме. Върна се, качи се в колата си и потегли с мръсна газ. Буквално се провря между багера и служебната ми кола. Удари един паркиран встрани джип и колата ми. Оттам помете и детето на тротоара. Такъв ужас не съм изживявал досега в живота си", потресен разказа пред "24 часа" директорът на общинската фирма "Увекс", която поддържа ВиК в Сандански - Крум Аргиров.

Той не може да си прости, че е бил на около 5 метра от детето и не е успял да го дръпне. Всичко станало за 2-3 секунди. Веднага Аргиров заедно с двама от неговите работници качили момченцето в колата му и го откарали в болницата.

Пострадалото момченце е в критично състояние. То е с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрото. 

Шофьорът, който е останал на място, е задържан. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. По случая се води разследване.