Сутрешният влак от село Кардам за Добрич и Варна е дерайлирал на прелез в селото, малко след като е тръгнал от ЖП гарата. Това видя репортер на БТА.

На място има екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура", които работят по установяване на причината за инцидента. Според тях аварията няма да бъде отстранена скоро.

Прелезът е затворен, което затруднява достъпа до съседните села.

Пътниците от влака са извозени с автобус до Варна.

Два пътнически влака на територията на област Добрич са отменени във връзка с инцидента на прелеза в село Кардам, съобщиха от ЖП-гара Добрич. Това са композиция с номер 28205 по направление Добрич - Варна с час на тръгване 11:55 от Добрич и композиция с номер 28221 по направление Кардам - Добрич 10:45 от село Кардам. Има и забавяне в графика, допълниха още от гарата. За закупилите билети е осигурен транспорт с автобуси до Варна, като по този начин отпада прекачването на гара Повеляново.

Кметът на село Кардам Георги Събев коментира, че ще отнеме време изтеглянето на композицията. Тя се състои от локомотив и два вагона, като излязъл от релсите е първият вагон. Самото му откачване от локомотива води до риск от обръщане, затова се чака и подемна техника, каза още Събев.