24-годишната Силвия Зорова - дъщеря на председателя на Асоциацията на млекопреработвателите в България и собственик на млекопреработвателното предприятие "Пършевица" Димитър Зоров, е шофьорката, която се удари челно в камион на "Чистота" на Околовръстното шосе в София, а след това помете двама от работниците, миещи платната.

Тежката катастрофа стана във вторник вечерта при разклона за Драгалевци, когато Зорова шофирала мощния си джип "Мерцедес" по Околовръстното шосе.

Двамата пострадали работници са транспортирани в "Пирогов" и във Военномедицинска академия.

Венета Манолова, роднина на единия от тях, написа във Фейсбук след инцидента:

"57-годишният човек е наш близък, той е с 8 счупени ребра, счупен таз, травма на черния и белия дроб, на командно дишане и кръвоизлив в корема. Моля споделяйте. Това, че е дъщеря на богаташ не значи, че трябва да и се размине. Човекът е с опасност за живота."

Другият служител на "Чистота" е на 40 години. Той е бил откаран във ВМА и е с травматичен шок. Животът му не е в опасност, обясниха от лечебното заведение.

Пробите за алкохол и наркотици на Зорова са отрицателни. Назначени са експертизи, резултатите от които ще покажат с каква скорост е шофирала дъщерята на млекарския бос.