Порой отнесе улици в свищовското село Ореш. Краткият, но силен дъжд, който се изля в Свищовско вчера, нанесе щети, които още не могат да се оценят. Хората свидетелстват за четириметров воден стълб в дерето през село Ореш.

Според кмета на Свищов Генчо Генчев комисия ще направи оглед на засегнатите участъци от инфраструктурата. През целия ден вчера е продължило почистването и дезинфекцирането от тинята, която е напълнила цистерните, които водоснабдяват село Горна Студена. Питейната вода е пусната късно снощи вечерта. Има залети къщи в село Вардим, но тай-сериозни са щетите в село Ореш.

"В дерето имаше над четириметров воден стълб. В долната част се образуваха свличания по главния път. Няма засегнати къщи или хора. Нямаше сигнали за наводнени дворове. Имаше отнесени контейнери за битови отпадъци и асфалтова настилка", разказа кметът пред NOVA.

По думите му е било много страшно.

"Най-важно е, че няма пострадали хора. Добре, че по това време не минаваха коли, защото щяха да бъдат отнесени. Дерето е пълно с асфалт. Шосето беше непроходимо", обясни той.