Шофьор на лек автомобил отне предимството на линейка на Центъра за спешна медицинска помощ и последва челен сблъсък на столичния булевард "Драган Цанков", съобщи за Dir.bg говорителят на ЦСМП Катя Сунгарска.

Сигналът за инцидента, който е станал на метри от входа на БНР, е подаден около 15 часа.

По думите на Сунгарска екипът в линейката е отивал на адрес, а специализираният автомобил е бил с включена звукова и светлинна сигнализация. Въпреки това обаче предимството му е било отнето от водача на лекия автомобил "Опел". 

След сблъсъка линейката е отнесла предпазната ограда и се е качила с цялата си дължина на тротоара. За щастие в този момент там не е имало пешеходци. 

На място има екипи на полицията.

"Колегите не са пострадали физически, но стресът е много голям. Щетите по специализирания автомобил също са големи", допълва Катя Сунгарска.

Очевидци на катастрофата пък разказаха в социалните мрежи, че водачът на опела е направил забранен обратен завой на булеварда и така се е стигнало до удара.

Снимка: Facebook/Георги Димитров, "Катастрофи в София"

"Линейката беше с включени сирени, а колата правеше обратен, идвайки от Капитолия. Кой е виновен???Добре че в този момент нямаше хора на тротоара, защото със сигурност нямаше да се размине само със смачкани ламарини - обезопасителната ограда е унищожена, а линейката е с цялата си дължина върху тротоара", написа Веселина Думанова.