Полицията евакуира частично Терминал 1 на летището във Франкфурт и затвори изходите при акция за издирване на нарушител на правилата за преминаване през зоната за сигурност, съобщи Frankfurter Rundschau.

Според информацията, човек е преминал през зоната за сигурност, без да бъде проверен. Това веднага предизвика полицейска намеса. Спряно бе качването на пътниците в самолетите, които трябваше да излетят, заради издирването на нарушителя.

Според европейското законодателство за полетите полицията трябва да евакуира и да претърси района на летището, ако не може да изключи, че съществува опасност за полетите.

Авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) съобщи в Туитър, че е спряно качването на пътници на самолетите на нива А (А) и Цет (Z) на терминал 1 на летището. Засега не може да се каже колко полета може да бъдат отменени или забавени поради евакуацията, добави германският въздушен превозвач, за който франкфуртското летище е основен транспортен център.

След подобен инцидент на 28 юли на летището в Мюнхен, второто по големина в Германия след това във Франкфурт, бяха анулирани около 300 полета, което засегна над 30 000 пътници, припомня Ройтерс.

Летището във Франкфурт е най-натовареното в Германия. Миналата година през него са преминали 64,5 милиона пътници, отбелязва ДПА.