Нападение срещу служители на Център за градска мобилност заради поставена скоба. Видео показва как мъж напада служител, докато той изпълнява задълженията си, предаде bTV.

Инцидентът е станал на столичния булевард "Шипченски проход".  Тези случаи зачестяват в този район заради въведеното неотдавна плането паркиране.

"Свидетели сме на едно недопустимо и арогантно поведение от страна на млад мъж, който напада служител на Център за градска мобилност, докато той си е вършел работата. Екипът е обхождал района. Установява, че има автомобил в зоната за платено паркиране, който не е платил за това. Естествено, поставят му скоба", разказа директорът на Център за градска мобилност Румяна Милова.

Малко по-късно идва младият мъж и се нахвърля върху служителя.

Вторият работник е звъннал на 112 и на мястото на инцидента веднага е дошла патрулна кола от Първо районно управление на МВР. Побойникът е задържан за 24 часа.

"Нашите служители също са дали показания, след което са посетили лекариски кабинет. Независимо от това, че няма видими белези за по-сериозни травми, нападнатият служител е силно стресиран", каза Румяна Милова.

Тази сутрин тя е разговаряла с него.

"Каза ми, че има болка в областта на гърлото, но все още е стресиран. Каза ми също така, че мъжът го е обиждал и го е псувал", каза Милова.