29-годишният Драгомир Андонов, който на 27 юли пострада при инцидент в македонската столица Скопие, е настанен за лечение във Военномедицинска академия (ВМА) в София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По-рано днес българинът бе транспортиран с полет на Държавния авиационен оператор, а на борда на хеликоптер Mi-8, LZ-CAT бе и екип на ВМА в състав д-р Александър Соколов и старшина Мария Борисова, медицинска сестра-борден, от евакуационния модул на Военномедицинските модулни формирования.

Състоянието на пациента е стабилно, без опасност за живота. Веднага след като е приет във ВМА, са му направени всички необходими изследвания и консултации за уточняване на неговото състояние. Настанен е в реанимация на лечебното заведение, където ще бъде под непрекъснато наблюдение. Назначени са и допълнителни високоспециализирани изследвания за уточняване на терапевтичния план.

Драгомир Андонов бе намушкан с нож в Скопие преди мача на "Левски" с местния "Шкупи", след като група привърженици на българския отбор бяха нападнати от фенове на македонския тим.