Тежка катастрофа е станала тази вечер на Околовръстното шосе в София.

55-годишна жена зад волана е катастрофирала преди кръговото към кв. "Драгалевци". Няма участие на други автомобили в пътния инцидент, съобщава Нова телевизия.

Сигналът за пътно-транспортното произшествие е подаден в 20:22 часа.

Линейката е пристигнала на място в 20:35 часа.

По информация на Спешна помощ 55-годишната жена е с черепно-мозъчна травма, открита фрактура. Закарана е в "Пирогов".

Пострадалата е в съзнание е, но е в тежко състояние.

Екипи на полицията са на мястото и регулират движението. То е ограничено няколко метра преди кръговото в локалното в посока "Драгалевци".

 

Само в рамките на изминалия ден полицията е установила общо 37 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол.

От тях 17 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 - с над 1,2 на 1000, а трима от спрените за проверка са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да управляват МПС 9 водачи, а 7 са отказали да бъдат тествани, съобщават от пресцентъра на МВР.

Общо 8316 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 611 водачи и пътници.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени 1506 превозни средства и 1854 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 285 фиша и 60 актове за административни нарушения.