Ден след трагедията край Своге автобус по линия София-Св. Влас се движи със спукано предно стъкло. В автобуса се е возила и дъщерята на волейболиста Евгени Иванов. А неговата съпруга подава сигнал до контролните институции, съобщи Нова телевизия.

Автобусът е спрян от Пътна полиция на магистрала "Тракия", където служителите на КАТ са установили 6 неплатени глоби на шофьора, които той е заплатил в Ихтиман. Съставен е акт за пукнатината на предното стъкло на автомобила, по преценка на служителите на МВР автобусът е продължил изпълнението на курса

 "Днес всички сме в траур. След катастрофата в Своге, ми се стори изключително нелепо това нещо да продължава в държавата ни. този автобус излиза от някакъв гараж, кой го инспектира, кой носи отговорност, за това което се случва", пита Маруся Иванова.

Евгени Иванов се надява да привлече вниманието на институциите към това по какъв начин се гарантира безопасността на пътуващите в автобуса.

"Надявам се отговорните хора, в лицето не само на държавната администрация, но и на хората, които се занимават с този бизнес - да си дадат сметка, че не може просто така да се замазват нещата и всичко да си върви. Не става въпрос, че само моята дъщеря се е возила в автобуса. Човешкият живот е неизмерим в пари", каза Иванов.

От транспортната компания, която е собственик на автобуса, обясниха, че в 11 часа автобусът е преминал редовен предпътен технически преглед, по време на който не са били установени технически неизправности.

По информация на шофьора при придвижване след излизане от гаража, в резултат на изхвърлен камък от преден автомобил, е получена пукнатина на челното стъкло на автобуса с дължина 20 - 30 см, която по никакъв начин не застрашавала сигурността на пътниците. Според позицията на фирмата превозвач - служителите на МВР не са установили никакви нарушения на превозното средство.  След проверката служителите на КАТ са преценили, че няма опасност за пътниците и автобусът може да се движи и изпълни курса си.