Германският къмпингар, който закъса с противопожарен камион кемпер на "Шофьорския плаж" в защитена местност Алепу, беше арестуван за втори път тази сутрин, предаде БНТ.

Часове, след като е освободен от ареста заради това, че нагази в пясъците на плажа с тежката машина, тази сутрин отказал съдействие по изтеглянето на машината.

На това място пясъкът е истинско блато, а машината е супер тежка и няма как да бъде изтеглена по класическия метод, още повече, че не може друг да нагазва дюните. Необходима е специализирана техника, но германският къмпингар, заедно с приятелката си, започнал да рине пясъка с лопата и да подлага греди, за да измъкне затъналия кемпер.

Това наложило да му бъде съставен втори акт за неразрешени дейности в защитената местност - разравяне на дюните. Отново последвал скандал с униформените, като германецът отказал категорично да подпише документа за постановеното му нарушение. Затова отново му щракнали белезници.

 "Няма достатъчно информационни табели, които да покажат, че това е защитена територия", коментира пред NOVA Стоян Василев, концесионер на плаж "Дюни юг".

Сега органите на реда търсят техника, за да се справят с кемпера, стана ясно от областния управител Мария Нейкова.