Необичайното превозно средство - пожарна, преоборудвана на кемпер с германска регистрация, се окопа в дюните на Шофьорския плаж край Созопол преди ден. Собственикът на возилото - 34-годишен шофьор, е арестуван, след като агресивно поведение към дошлите на място полицаи.

По информация на "Флагман.бг" чужденецът и неговата приятелка, също с немско гражданство, твърдели, че са в правото си и настоявали полицаите да ги издърпат, тъй като здраво били заседнали в пясъка. Шофьорът заплашвал, че ще сигнализира "европейските институции" и посолството, ако полицаите не му помогнат. След като разбрал, че трябва да бъде глобен с няколко хиляди лева за нарушение по Закона за черноморското крайбрежие, а и никой няма ангажимент да му помогне, той станал още по-агресивен, многократно не изпълнил полицейските разпореждания, което в крайна сметка довело до неговия арест.

Шофьорът на пожарната прекарал нощта в полицейското управление. Тази сутрин е освободен и вече със спътничката си се опитали да изкарат кемпера си от пясъка. Двамата германски туристи заявиха пред bTV, че не знаели, че са в нарушение.

"Вчера спасители от Дюни - Юг сигнализирали, че на плажа има тежък камион, който е навлязъл през дюните и е затънал", разказа Стоян Василев - концесионер на част от плажа. Камионът е влязъл от асфалта през дюните, направил е един хубав завой и се е окопал, отбеляза той.

Снимка: bTV