Девет коли се сблъскаха верижно до НДК - при кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Евлоги и Христо Георгиеви", съобщиха от МВР. Петима, сред които и две деца, са откарани в болница.

Вижте снимки >>

Сигналът за инцидента е подаден около 16:25 часа във вторник.

Екипи от Центъра за спешна медицинска помощ са оказали помощ на пострадалите. Жена с детето й са транспортирани в болница "Пирогов". Момиче на 12 г. с травма на крака също е в "Пирогов". Мъж на 67 г. с травма на главата е закаран в болница "Царица Йоанна- ИСУЛ". Друг мъж е с травми на главата и крака и ще бъде транспортиран във Военномедицинска академия.

По-късно стана ясно, че пострадалите деца са с фрактури на крайниците и остават за лечение в "Пирогов". Жената е с контузии, но е освободена от болницата.

"Ицидентът е възникнал поради медицински проблем при един от шофьорите", съобщи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в ефира на NOVA. Експертът уточни, че настилката е била суха, а булевардът, на който е станал инцидентът - почистен.

Вероятната причина за инцидента коментира и Красимир Димитров от Столичната община. "Автомобил, чийто водач му прилошава, е ударил девет автомобила с четирима пострадали. Преди това човекът се е оплакал от здравословен проблем. В момента, в който се е качил в колата, е натиснал газта", обясни той.

Катастрофата предизвика огромно задръстване в района.

Снимка: Bulphoto