71-годишният пенсионер от благоевградското село Логодаж е починал от задавяне с храна, а не вследствие на удара с лопата по главата, нанесен му от неговата половинка, показа аутопсията.

Мъжът издъхна в неделя, а сигналът на телефон 112 бил за това, че 62-годишната жена, с която живее, го е намерила мъртъв. На място изпратените медици от Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград само потвърдили смъртта му. Пристигналите на място полицейски служители установили, че той е ударен с тъп предмет по главата, а жената била задържана и впоследствие признала за удара. Бил при самозащита и самата тя смятала, че той е довел до фаталния край. Освен това, при огледа по тялото са открити множество рани и синини. 

Аутопсията показала обаче, че бившият миньор Атанас Котев е починал от задавяне, съобщи местното издание Struma.com. Потвърдени били и други травми, сред които наранявания по носа от удар и шест супени ребра, които обаче не били смъртоносни. Вътрешните му органи били сериозно увредени от заболявания.

Жители на Логодаж разказват, че двамата често са злоупотребявали с алкохол, от което следвали скандали, и че заради влошаване на здравословното състояние на мъжа той се придвижвал трудно.

Според новите обстоятелства 62-годишната му спътница Цветанка може да носи наказателна отговорност за средна телесна повреда, а не както се смяташе първоначално - за убийство.