71-годишният пенсионер от Логодаж починал от задавяне, не от удара с лопата

62-годишната му спътница направи самопризнания, мислейки, че тя е убила бившия миньор

Обратно в новината

Коментари - 71-годишният пенсионер от Логодаж починал от задавяне, не от удара с лопата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясна работата - той се е задавил и бабата го е потупала с лопатата.

вЕРНО?!

Нека обобщим: значи при самозащита от трудно подвижен човек тя нанася множество удари по тялото и главата и после човека умира щот от толко пердах много огладнял ама видиш ли ти задавил се и умрял. Ебахти Боливудския сценарии. И да не забравяме че при всичката тази “самозащита” по нея няма и драскотина. Това е малко като : Ама господин съдия дрехите в пералнята ме нападнаха и аз от страх за живота си застрелях на съседката мъжа и си запалих къщата

Демек тя го набила с лопатата, после той седнал да вечеря и се задавил? Или?

Ами сега дъртата вещица да я бухаме с лопата по главата докато получи сърдечен удар за баланс, добре ли ще е?

Още няколко хиляди на прокурора и съдебната ни система и ще излезе, че сам е настъпил лопатата. Който плаща той е прав. Ъака е в България.

ако беше мотика....

Може и гребло.

Само 20-30 пъти сам я настъпил

А задавянето с храна не е вследствие някой тупаник - пардон, лопатаник, в никакъв случай не е. А с коя част на лопатата го е млатила мацката - пардон, мачката, с дръжката или с желязото, и ако е с желязото - с плоското или с острото? Това са важни детайли. А той кога се е задавил с храната - преди да го замлати или след като? Защото ако е след като, мачката може да го е млатила, за да му изхвръкне спасително храната от гърлото. И това май е поантата ...

Ударило го е по ГЛАВАТА, при това с лопата. ГЛАВА И/ЛИ КОРЕМ не се удря/рита, защото са жизненоважни органи и може да осакатиш/убиеш човек. Опит за убийство или е много? Ако е много, все пак средна телесна.

Сега зацепих, че той е бил много по-слаб физически от нея, така че версия самозащита съвсем не ми се връзва - той по-слаб от нея, с голи ръце, а тя с лопата, тц, това не е самозащита!

Това, че е с лопата, а не с голи ръце, у Щатите май го квалифицира деянието като assault with a deadly weapon (нападение със смъртоносно оръжие), което е най-малкото утежняващо вината обстоятелство.

Точно от САЩ имаше видео ученички как се бият в двора на къщата на една от тях. И една като игра на другата една лопата в кратуната...

За по сигурно да му беше пуснала един контролен в главата.

Ето заради точно такива случаи, довели до смърт, писах за НС, че трябва да бъдат наказани тепавкаджиите ли беше на сръбско-български? :) Както и случаят с родителя, замахнал да удари даскалица, която пада и си чупи таза ли беше. Базирано на личен опит, като чуя даскалица (аха, виновна до доказване на противното!), автоматично съм на другата страна, но за този случай, както и тук задавянето, съм категорична, че до този неприятен/трагичен ефект нямаше да се стигне, ако някой не беше тръгнал да посяга пръв. За този случай не знам каква да е санкцията. Тя твърди, че ударът бил при самозащита - той ли е тръгнал пръв да я удря и може ли да го докаже (едва ли). Ако я е изгледал накриво/обидил и тя в отговор го млати с лопата, за мен, а вероятно и за закона, това не е самозащита, а нападение! Как са получени всички други травми по него - падане, тя му ги е нанесла и прочие. Той посягал ли й е и ако да, може ли да го докаже? Съветът е след дъжд качулка - след като само се трепете, трябвало е отдавна да се разделите, а не да се стига до трупове. Средна телесна май си е точно ОК, особено ако предишните синини тя му ги е нанесла, при това не в условията на неизбежна самоотбрана. Ако не е чак средна, може би поне за лека има доказателства.

Работата ми е ясна.Двамата мирно и тихо са се хранили,когато пенсията се е задавила с храна от лакомия и жената в желанието си да го спаси,го е ударила по тила с лопатата,белким хапката излезе .Тъй като не е знаела къде точно и заседнала,тя е произвела и други удари по тялото в големия си стремеж да го спаси.Уви. И това не е помогнало.Жената трябва да бъде наградена,заради това,че не е загубила самообладание и до края е правила всичко възможно да запази живота му.

И завалийката го "потупала" по гърба с лопатата в опит да го спаси. Може и някой кеч метод да е приложила вместо Хаймлих.

В Истанбулската конвенция има ли част за защита на мъжете от насилие?

направо човека си е виновен, че са го били, даже жената се опитала да го спаси като го млатила с лопатата, за да не се задави

Той се задавил и умрял, а тя след това го ударила с лопатата ? Или тя го млатила с лопатата , излязла и той след това случайно се задавил ?

пребила го е, а после той станал и седнал да яде и се задавил. Това малко като онази новина преди около 2-3 години, че починал лекар от видинската болница се бил върнал на работа на другия ден.