64-годишен шофьор удари 3-годишно момче в силистренското село Поройно, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Детето е със счупен крак. 

Според първоначалната информация детето е излязло внезапно на пътното платно, като е било ударено от преминаващия лек автомобил "Фолксваген". Колата е била управлявана от 64-годишния водач, а по случая е образувано досъдебно производство.

Статистиката на Областната дирекция на МВР показва, че през изминалата година на територията на Силистренска област са станали 266 пътнотранспортни пътешествия, 72 от които - тежки. При инцидентите са загинали осем души, а ранените са 94.

За изминалото денонощие в страната са ранени общо 21 души при 18 тежки катастрофи, съобщиха още от МВР. В София за последното денонощие са станали едно тежко и 22 леки пътнотранспортни произшествия, пострадали са двама души.

От началото на март са станали 513 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 28 души, а 657 са пострадали. От началото на годината при 1462 катастрофи са загинали 85 души, а ранените са 1819.