Водач на лек автомобил блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в софийското село Лозен и избяга от мястото на инцидента.

По информация на БНР шофьорът вече е установен и задържан. Той е служител на МВР, според източници на нацианалното радио е от Жандармерията.

От МВР потвърдиха информацията, но уточниха, че в днешния ден той не е бил на работа.

Вече са иззети служебното му оръжие и служебната карта. Чакат се резултатите от пробите за алкохол и наркотици.

Сигналът за катастрофата е подаден в Спешна помощ в 18:14 часа. На мястото е изпратена линейка, а детето е откарано в спешната болница "Пирогов". То е с охлузни рани. След направени пълни изследвания е освободено и вече си е вкъщи.

Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата на избягалия жандармерист, допълва Нова тв. Според източници на медиата той отказва да съдейства и да бъде тестван за алкохол и наркотици.

Случаят се разследва.

Бащата на блъснатото дете: Шофьорът беше неадекватен

Бащата на блъснатото на пешеходна пътека в софийското село Лозен 9-годишно дете Любомир Топалов разказа пред bTV, че се е свързал няколко пъти по телефона с избягалия шофьор и го е помолил да дойде на място да изяснят ситуацията. Той добави, че служителят на МВР е отказал и се е държал "с насмешка". Едва на четвъртия път е казал, че отива да се предаде.

Според бащата на пострадалото дете шофьорът е жител на село Лозен. По думите му той е бил неадекватен и по всяка вероятност е употребил алкохол.