Общо 58 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на уеб сайта си. Екипите на пожарната са реагирали на 81 сигнала за произшествия. При пожарите за денонощието са пострадали две деца и възрастен мъж.

С преки материални щети са възникнали 17 пожара, от които седем са били в жилищни сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара. Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които две са били при катастрофи в транспортни средства.

При пожарите са пострадали трима души.

В пожарната във Велико Търново вчера по обяд е получен сигнал за пожар в къща в село Горна Студена, община Свищов. На мястото на произшествието е изпратен екип с четирима пожарникари. При пристигане на произшествието е установено, че гори къщата и покривната конструкция е изцяло унищожена. При пожара е пострадал собственикът на имота - мъж на 63 г. Причина за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди.

Пожар е възникнал и в село Якимово, област Монтана. Къщата е собственост на Сдружение "Дом за сираци Св. Николай". Пожарът е загасен от шестима пожарникари. Пострадали са две деца, те са настанени в хирургично отделение на МБАЛ "Стамен Илиев" в Монтана за лечение. Причина за пожара е разпалване на печка на твърдо гориво с бензин от майката на децата.