30 души бяха ранени при турбуленция по време на полет от Истанбул до Ню Йорк. Самолетът на компанията Turkish Airlines изпълнявал полет до международното летище "Кенеди" и превозвал 326 пътници и 21-членен екипаж.

Пилотът обявил извънредна ситуация, но в крайна сметка овладял машината и я приземил успешно. 10-има от ранените са отведени от летището до местни болници, главно за лечение на натъртвания, порязвания и други дребни наранявания, а една от стюардесите е със счупен крак. Повечето от пътниците са получили медицинска помощ в терминал на летището.

Самолетът - "Боинг" 777, е попаднал в турбуленция над Атлантическия океан, около 45 минути преди кацането. Авиокомпанията засега не е коментирала инцидента.

Метеоролози вече предупредиха от рискове при пътувания със самолет заради мощни бури. Това е вторият инцидент, който се случва на големите летища в Ню Йорк само за ден. Малко по-рано "Нюарк" в Ню Джърси затвори пистите си за няколко часа, след като товарен самолет беше принуден да кацне аварийно заради съмнения за пожар на борда.