17-годишно момче от великотърновското село Ресен е намерено удавено в река Росица, съобщи БНР.

Вчера младежът бил забелязан да се къпе в реката и след като вечерта не се прибрал в дома си, родителите му подали сигнал в полицията. Момчето е страдало от епилепсия. Тялото му е намерено от спасители и водолази от специализирания отряд към Областната противопожарна служба във Велико Търново.

При огледа на място по трупа не са открити следи от насилие. Тялото е транспоритрано за аутопсия в Съдебна медицина.

Това е петият подобен инцидент за последните 8 дни в страната.

На 18 юни две момчета - на 16 и 15 години загубиха живота си. Край Силистра 16-годишният Боян Маринов потъна във водите на река Дунав. Той бил на разходка с трима свои приятели. Когато тийнейджърите стигнали до рибарската стоянка, Боян решил да влезе в реката. Направил няколко скока, но при последния не излязъл. Български и румънски гранични катери издирваха момчето, но до момента търсенето е неуспешно.

При друг инцидент в същия ден 15-годишно момче се удави във водите на река Огоста край монтанското село Портитовци. Тялото му бе открито от водолазен екип.

На 21 юни загинаха други трима младежи. 17-годишно момче се удави в микроязовир до закритото военно поделение в монтанското село Габровница, а две ученички от Средното духовно училище в Момчилград потънаха във водите на река Върбица, където отишли да се къпят.