Две деца на 8 и 14 години бяха спасени от удавяне от 17-годишен ученик в Бургас.

Двете момчета пострадали, след като са скочили в морето от тетраподите на вълнолома на пристанището на Бургас. Той се намира в неохраняемата зона, след Централния плаж, информира Булфото. Децата не успели да излязат от водата заради силното вълнение.

 

Инцидентът е станал около 14.00 часа в неделя. Случайно преминаващ младеж се е притекъл на помощ, след като чул виковете им, и ги извадил от водата. Оказало се, че спасителят им е 17-годишен ученик от СУ "Константин Петканов" в града, съобщи говорителят на бургаската полицията Цветелина Рандева.

Именно младежът алармирал полицейските служители за инцидента. На място се отзовали служители на бургаската жандармерия, общински инспектори и екип на "Спешна помощ".

Децата имат леки наранявания по тялото и са откарани в УМБАЛ - Бургас.Там са прегледани и освободени за домашно лечение с леки охлузни наранявания, получени в резултат на силното вълнение и блъскането им в тетраподите, разположени по бургаския вълнолом до Морска гара, уточни БНР.

 

Снимка: Булфото

Двете момчета отишли сами на плаж, след като заблудили баба си, че с тях ще бъде бащата на по-малкото момче. Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да се окъпят, без да преценят опасността от бурното море и отривистите пориви на вятъра. Децата са братя - имат обща майка, но различни бащи. Майката работи в чужбина, за тях се грижи баба им. Жената е била разпитана в Първо РУ Бургас.

Снимка: Булфото