Неправоспособен 17-годишен младеж предизвика тежка катастрофа в Плевенско, при която загина 18-годишния му спътник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за инцидента, който е станал на бетонов път в района на град Тръстеник, е подаден вчера около 17 часа.

Непълнолетният водач е изгубил контрол над управлението и лекия автомобил "Мерцедес" се е преобърнал в затревена площ. Той и 18-годишният му спътник са транспортирани в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен, но въпреки усилията на лекарите по-голямото момче е издъхнало.

Шофьорът е диагностициран с фрактура на ключицата, контузия на дясно коляно и контузия на бял дроб. Настанен е за лечение в детско отделение. Взета му е кръвна проба за химичен анализ за наличие на алкохол и упойващи вещества.

На място е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. 

Автомобилът, с който е станал инцидентът, е с прекратена регистрация заради липса на застраховка "Гражданска отговорност", каза за БТА зам.-окръжният прокурор на Плевен Дияна Илиева. Тя поясни, че пътят, по който се е движила колата, не е част от републиканската пътна мрежа и не е поддържан.

Все още се изясняват причините за инцидента, очакват се резултатите от взетите проби за алкохол и наркотици на шофьора, добави прокурор Илиева.