Сигналът за лавината е подаден около 9.15 ч. в Планинската спасителна служба.

Седем души са попаднали под лавината
в местността "Палашица" в района над хижа "Бъндерица" в Пирин. Пострадала е 34-годишна софиянка, която е с черепно-мозъчна травма, съобщиха дежурните от базата на Планинската спасителна служба /ПСС/ в Банско, цитирани от БТА.

Ранената жена е Веселина Шишкова от София. Тя е в сравнително добро състояние, адекватна е и в момента се транспортира от екип на ПСС от мястото на инцидента до здравно заведение.

Деветима души - членове на софийски алпийски клуб, са тръгнали тази сутрин от хижа "Бъндерица" към "Палашица" вероятно, за да направят екстремни спускания. С неразумните си действия те са предизвикали свличането на снежната маса, лавината е понесла седмина от тях, между които и пострадалата, допълниха спасителите.

От групата са съобщили за инцидента в централата на ПСС, а от базата в Банско веднага е организирана спасителна акция. Планинските спасители отново призоваха скиорите, сноубордистите и туристите да не предприемат спускания и преходи извън очертаните писти и зимните маршрути, да не надценяват възможностите си и да не подценяват планината.

Вчера голяма лавина падна под връх Тодорка и уби 28-годишният ски учител от Банско Иван Попов. Скиорът карал в улея, в който точно преди години загина и 28-годишният сноубордист от София Виктор Гърдев.