Нова лавина над Банско, млада жена е ранена

Нова лавина е паднала в района на хижа "Бъндерица" над Банско.

Обратно в новината

Коментари - Нова лавина над Банско, млада жена е ранена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТИ ЗАЩОТО СИ КОМПЛЕКСИРАН ЛИ СИ СЕ КРЪСТИЛ НА НАЙ ТРУДНИЯ 8хилядник,И НЕ НИ СПАСЯВАТ ВИНАГИ,А КОГАТО СЕ НАЛАГА,ОСВЕН ТОВА,В ПЛАНИНАТА ХОДИМЕ С ЛАВИНА ЛОПАТА,СОНДА И ПИПС,ПЛАТЕНА ЗАСТРАХОВКА,ВСЕ НЕЩА,ЗА КОИТО ТИ НЕ СИ И ЧУВАЛ И СИ СМЕНИ НИКА НА САЛАТА С РАКЙЙКА 2,ЧЕ СИ СМЕШЕН

Не е лошо да обясниш за кЪкво става въпрос? Никой не ви пречи да се опитвате да надскочите сянката си - нали трябва някак да си избиете комплексите! Но защо трябва да ви спасяват след това?

Аз като строителен работник мога да Ви кажа че в Банско нищо не е наред не само по пистите ...Всичко е измама...Собственици на хотели и къщи са или местни със съмнителни доходи или пришълци- псевдо бизнесмени ...новоизлюпени парвенюта. жадни за туристическа кръв....Малко останали са местните почтенни хора тъй като те са смачкани от мафиотите.Строителни разрешителни./издаде по корупционната схема/.материали и качество са под всякаква критика ...Масово не се плаща на строителите/или на половина ...Затова и качеството е такова...Това не е курорт ...това е свърталище на мошенници!!!!

трудно е да се обясни на затлъстяващи тъпаци ,на които дебелите гъзове са сраснали със столовете,за къкво става въпрос.аре ,ходете си по кръчмите и не берете грижа за хора като нас,ние си плащаме застраховките за това къде и как караме и сме избрали да живеемв така,както ни харесва и не се нуждаеме от вашите тъпи коментари

Простия, ПСС и да има и да нямат работа взимат заплата. А сигурен ли си че нямат застраховка планинарите? Актове за по 1000лв.- ти кой беше-аа този с глобите-СМЕШНИК. И аз съм в планината утре-ела ме глоби. А с вашето възпитание-видях. По добре да взимат наркотици и да се напиват по дискотеките, и празни приказки по нета. А?

Мишок си ти!С такива разсъждения ако си възпитаваш децата тежко им и горко!Това,че умственния багаж на някой е много малко няма нищо общо с правилата и разумът!И много са прави някой,които пишат На Всички ни бъркат в джоба такива смелчаци

Ама ти освен че си прост си и неинформиран!С помощта на ПСС хората са се спасили а тяхната помощ не е безплатна освен ако нямаш застраховка , така че нищо от твоя джоб няма да отиде в това направление умнико!!

За алпинистите няма шанс да поумнеят с възрастта!

Бърка ни, защото от нашите данъци се харчат пари да изнасят труповете на малоумниците. Ако накарат мама и тате да плащат, няма и да се обадя. Сега трябва на всичките от групичката да им врътнат по един акт от по 1000 лева, та друг път да спазват предупрежденията и забраните.

ААААААААААа БЛАГОДАРЯ ТИ!Сега вече разбрах за адреналина ли говорите?Ясно!Те сега и тези ги спасяват адреналина им е вдигнат доста със сигурност!ГЛУПАК ГОЛЯМ СИ ТИ!!!!!!!!!!!

И аз съм ги вършил същите глупости. Изводът е прост - който оцелее, оцелее. Ако доживее до 40г., може и да е поумнее. Това е животът.

До тези дето само плюват!!! Всички искат да се спазват законите и да не се нарушават забраните, ама друг ите да го правят, а ние каквото си искаме. Казали са хората и са посочили къде са трасетата, останалото е безумие! А до този който се оплаква за горите и пистите да ходи в джунглата!! Това което е направено никак не е малко за да определят разни тъпоъгълници пишещи по цял ден по форумите и вечно плюващи кое е правилно и кое не. Нека и те да направят нещо, а не само да критикуват Аман от всезнайковци неграмотни !!!!!!!

Мишоци, освен да седите пред компа и да коментирате, и да давате акъл вземете направете нещо, за да усетите, че живеете. Който не поема риск значи не съществува. Вас какво ви бърка, че смелите хора загиват? Така са преценили, така са направили.При вас мишоци това е не възможно, защото си стоите в мишкарника в който живее те. За това сме на този хал, защото на масата всеки е много смел и велик, но когато трябва да се направи нещо не смеете да си подадете и носа от м-ка.

Всички щъкат из планината като безсмъртни и като стане беля - оле, мале! През това време, през което спасителите ходят да търсят фрийрайдъри-самоубий може да не смогнат да спасят някой, който си спазва всички правила. Защо? За каращите извън означените места трябва да има огромни глоби!!! Що не ходят в Алпите да си правят, каквото си искат. С купуването на карта за лифт да им се връчва и по една брошурка с тарифи: Каране извън пистите - глоба 500 лева, Спасяване извън пистите - 5000 лева! И нека после ходят да се правят на велики и спасителите да им треперят денонощно.

Ооо, вие сложните си го яжте адреналина и не занимавайте простите с последствията! Горките родители на това адреналинско суперегоистично, възпитано в хаос и неподчинение поколение!

НАИСТИНА НИЩО НЕ РАЗБИРАШ,ЗАЩОТО СИ ПРОСТ.И НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ ,А ЗА АДРЕНАЛИН,САМО ЧЕ ВИЕ С ПОВЕЧКОТО ПОДКОЖНИ МАЗНИНИ ,НЕ ГИ РАЗБИРАТЕ ТИЯ РАБОТИ

а ако не дойде - си е за ваша сметка. парен каша духа , е казал народа.

Първите два дни след - падането на големия сняг - винаги са лавниопасни! ПСС са предупредили за това. Фрирайдърите - трябва да го знаят по-добре от останалите и да правят пускания - САМО когато има слаба лавнинна опасност. Колкото до т.н. контролирани взривове, те не са винаги приложими, а дори, когато са - не е работа на ПСС да го прави. С нашите молумни мутри стопани на писти и курорти най-лошото би било да им се даде да гърмят, където си пожелаят. Много моля, хората които не познават зимната планина - да не се изказват прибързано за планинските спасители, защото те са изключителни хора, повечето от които даряват труда си доброволно за да спасяват, човешки животи в трудни условия. Също така, трябва да проявите нужното уважение, към хората в зимната планина, те трябва знаят опасностите! Когато се спускаш по улей винаги трябва да си готов нещо да поддаде и да знаеш, че има риск и че може и да не те спасят. Но трябва да го правиш с разум, така че ако нещо стане да няма опасност за другите!

Как може след като непрекъснато говорят,че има опасност от лавини и след всичко,което се случи вчера пак да има такива смелчаци да се спускат по това време.Народа толкова е опростял,че няма накъде повече.Явно някои си мислят,че като са сложили някой лев в джоба, морето им е до колене!Да ама не!И заради такива самонадеяни други трябва да си излагат живота на опасност!

Не е ли крайно време тези, които създадоха сегашния вид на района, да започнат да чуват ? За да започнем с нещо базово и конкретно - колко пъти и от колко места (да не забравяме непрекъснатите бележки на банскалии/йки, които най-добре си познават планината) още трябва да им се каже, че този сектор е опасен ?

Ми прав си е ez. В нормалните страни (у тука УЖ) предизвикват контролирано лавини, за да падне снега когато няма хора. Пък оня дет изкара, че в Алпите загивали 10 пъти повече хора, ми така е. Просто щот са 10 пъти повече от нас. Представяте ли си тука ако има толкоз народ колкото във френските Алпи колко ще са загиналите? С влакови композиции ще ги изнасят.

БНТ кога ще пуснете филма ЛАВИНА?

Аз съм банскалия и трябва да призная, че наистина тук на ниво са само приказките и рекламите, всичко друго е хипер зле. Банско бил един от най-добрите скри курорти в Европа :) Дрън дрън че пляс.

Само Боровец!

Абе този Никсън дали има навършени 12 год.?Ако да ,трябва да спрат макоумници,като него да пишат по форумите.

Tiq hora nemat akyl.Ne gledat li TV,ne 4etat vi vesnici,prosti tapaci,te sa si vinovni...

Няма Банско,няма Пампорово ,самонадеените тъпанари са навсякаде.

Problema ne e nito v planinata - nito v t.ner. maloumni hora koito obi4at extremnite spuskania izvun pistite! Problema e 4e horata koito stopanisvat i ohraniavat ski kurortite ne predpriemat NI6TO za da predotvratiat incidentite. Nai-elementarnoto koeto mogat da napraviat e s kontrolirani vzrivove da svaliat snega koito predstavliava risk za lavini. Vuprosnite mesta ne sa tolkova mnogo 4e da ne moje da se kontrolirat. Mnogo im e lesno na PSS da turiat po edna tabela -lavinna opasnost - i da kajat tro6ete si glavite? Po-dobre da vur6at prevantivna rabota, otkolkoto posle da gi puskat v novinite kak sa izrovili niakoia jertva ot snega! Taka pone praviat kolegite im vuv zapadna Evropa i Amerika..

Най добрите писти са на Банско.

Айде стига бе човек, Банско е супер зле. Не съм ходил когато хората са го заобичали, само при сегашното положение и съм безпристрастен: отвратително е - инфраструктура, организация, обслужване, месните идиоти, цени и т.н.

Никсън не забравяй,че в момента заради такива идиоти същите тези банскалии си рискуват живота и цели семейства треперят и се молят всичко да свърши добре,защото банскалии знят колко е страшна тази лавина и понеже явно нямаш представа за какво става дума спирам до тук......

Още колко ще опънат крака там?

Няма гори - има писти. Има лавини...Има жертви.

И за това ли във френските алпи (пък и в швейцарските) има всяка година по около 10 ПЪТИ повече загинали от лавини отколкото в България !?!?! Кретен ... За съжаление, такива неща се случват и за това има ПСС , които предупреждават, както и трябва да се взимат минимални мерки за сигурност !!!

МАЛОУМНИЦИ НЕ ХОДЕТЕ В ПЛАНИНАТА ! ТАМ НЕ ВИ Е МЯСТОТО !

Планината е рисково място и то не само през зимата!Затова когато човек тръгва във висикопланински райони,особенно на Пирин,преди това по-добре да се прекръсти!

никой не им е виновен,че са глупави и не спазват елементарните препоръки.а,и замислете се...може би и точно заради това идват в банско!

Идиоти, махайте се от планинта!!!

Защо коментирате глупости, те са ходели по лятната пътека (посред зима!), отново вината си е тяхна, добре, че са се отървали без жертви този път. Какво общо имат банскалии, курорти и т.н.? Това са група туристи, които обичат природата и планините, и Пирин си е все така красив, разбира се, и опасен за рискуващите. Така е било от край време, така е и сега. И те щом са тръгнали на такъв поход, значи са отишли там не заради курорта (направен от хора), а заради планината (направена от Бог). Мен лично не ме интересуват курортите, а планините, в които те се намират, и много такива туристи мислят по същия начин.

Писна ми от тъпите коментари срещу Банско и банскалиите! Досадни сте вече!Като толкова им е акъла,сега да се оправят! И уважаеми Никсън, дано не ти се налага да си в подобна ситуация,че друга песен ще запееш, май!

Бил ли си изобщо там,та говориш!Никой,уважав себе си човек,няма да тръгне по тази пътека след обилен снеговалеж и затопляне на времето! Лятото минах по същия маршрут и пътеката хич не е лесна!Ама като предупреждават и от ПСС и от всички медии......кой ти слуша!!!! Не знам,тръпка ли е,адреналин ли е или чисто и просто глупост,струваща живота на човек! Жалко за момичето,дано се оправи!

Е, нищо, важното е банскалийте да се налапат с парички. Осигуряването ще е много по-скъпо от няколко умрели.

hodete oste po bulgarskite kurorti...po sveta lavinite se predizvikvat prevantivno za da ne postradat turisti

не знам, кой е мишка и кой не, но определено нямаш много мозък в главата, ако си мислиш, че адреналин се вдига само с малоумнщина (защото да караш извън пистово при тези условия е само и единствено това). Като си юначага, ходи се запиши доброволец в ПСС, да видиш какво е адреналин и риск, докато търсиш денонощно труп на минус 20 под надвиснала лавина...Това са СМЕЛИ ХОРА, а не твоите безрасъдни и самонадеяни герои. Като искаш тръпка, го прави с разум! А колкото до това, чия е вината - нещата са ясни - този които е поел риска, друг да обввинявате, нямате право!

Пич, изпии един ТРИБЕСТАН да се поуспокоиш малко. И на теб ще все някоя ще ти пусне един ден, търпение !

glupaci...

Kato se pishe Bansko kurort na evropeisko nivo da deistva kato takav - navsiakade v Alpite, kadeto ima lavinna opstnost okolo trasetata,hvarliat bombi za da svaliat lavinite prevantivno, a ne da chakat da zatrupat niakoi. V nashte kurorti samo cenite sa evropeiski, a opashkite po liftovete i grijata (pardon bezgrijieto) kam turistite balgarski. Da ne govorim za namusenite samokovski kompiri!!!

Пак неправилно представена информация. Не са били туристи, а скиори тръгнали да се спускат по Палащица. Какво само накисвате туристите? Те не са такива идиоти като скиорите.

знаете ли кой риби хващат рибарите? :)) само глупавите, самонадеяните и психично болните.... а тези дни добър улов... на Боговете на подземното царство! :)