Това показва изследване на Ройтерс и независимия международен институт за пазарни проучвания Ипсос (Ipsos). Според допитване до 24 000 души в 23 държави, 65% посочват, че сега парите са по-важни за тях от преди, като особено младите хора поставят акцент върху парите и гледат на тях като на признак за успех. Най-много са гражданите на Южна Корея, Япония и Китай според които парите са по-важни за тях сега - 84% във всяка от тези държави.

На четвърто място следва Индия, в която 78 на сто са на мнение, че парите са признак за успех. Хората в тези три страни по-скоро вярват, че парите са най-добрия признак за успех, като 69% от китайците или южнокорейците свързват парите с успеха, следвани от индийците (67 на сто) и японците (63 на сто). Според 43 процента от анкетираните парите са най-добрият признак за успех. Близо 73 на сто от канадците обаче не са съгласни, че парите са най-добрия признак за успех, следвани от шведите, мексиканците и холандците.

Мъжете и жените са разделени поравно в отношението им към парите, като 65 процента от мъжете и 64 на сто от жените посочват, че парите са по-важни сега в сравнение с едно време. Повечето мъже в сравнение с жените (47 към 40%) изразяват мнение, че парите са признак за успех.