За кого парите са важни и за кого - по-важни

Както гласи поговорката, парите не са всичко, но със сигурност имат по-голямо значение за хората сега, отколкото преди финансовата криза и особено в Китай, Япония и Южна Корея.

Обратно в новината

Коментари - За кого парите са важни и за кого - по-важни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите са важни за глупавите хора. За умните, къде по-важно е тяхното количество. Азиатците нали са балъци - пари им дай, та барабар с тях и индийците, които откакто са изгонили циганите нищо друго умно не са направили. А у нас не е така. На нас ни дай чалга, пиене и е.ане. Това е то умни хора, а не като някои...

Повърхностни или комплексирани, но хитри, устати и дейни хора се връзват на кухия измерител за полезност от дадена стока/дейност за човека наречен пари.

ООО,я стига кряка,заминавай в Куба или ако и тамошният модел на комунизма не ти харесва,при индианците във Венецуела,да викаш венсеремос на компаньерото,може и при другия смахнат-Ево Моралес.Най-добре ще ти е в Северна Корея май...Там пари пък няма хич-ще лапаш идеи само и въздух.

На крив левичар света му пречи...

Незнам, баби, незнам... не са добри времена. Някога хората имаха и други ценности, освен парите. Сега е единствено това. Не е хубаво. Този Запад, към който всички драпате, добро няма да даде. Там основните ценности са три: Първо - парите, Второ - парите, а Трето - парите.

Комунистите, комунистите... те са всииичко виновни. Ако настане край на света - пак те. Смешни сте вече. Кога казваш са ограбили цял народ? Когато преди 10.Х имаше държава и държавата имаше пари за всичко - медицина, образование, пенсии и т.н. или после, когато бяха фалирани и разграбени всички фабрики и всичко в селското стопанство, което наричат масова приватизация, тези дето унищожиха всичко. Те са честни и почтени хора, не са взели нищо. Да?!

Парите във всички времена са били важни за всички. Обратните твърдения са просто лицемерие. Не са важни за някои диви племена, които живеят в ерата на каменния век. Спомнете си стихотворението Паричка-царичка и ето някои цитати от него: ....братко нямаш ли парички, ти си просто диване..., само който е богат, то е кум и сват и брат... Или една стара приказка Не са важни парите, важно е количеството им.

ето го и доказателството . Написах няколко реда , които говорят истината и засегнатите и докачливи сребролюбци ме нападнаха . Хора , разберете , че докато сме такива консуматори ,алчни за пари и богатства , нищо хубаво не ни чака . За доказателство , случващите се напоследък много често природни катаклизми на земята . съсипваме си зорлем природата и то от алчност , лакомия , грандоманщина и комплексарщина на нечии материално обременени алчни и ненаситни глупендери .Но все пак те трябва да знаят , че нищо ненаказано не остава на този свят . ай сиктир ,айде да върви на майната си тази тъпа капиталистическа с-ма . Тя няма бъдеще . ще се сгромоляса рано или късно под натиска на човечеството за справедливост . ще изчезне както съветският модел на социализъм и комунизъм , за да дойде истинският .Това е бъдещето...

Ти си болен мозък ходи да се лекуваш,що се отнася до това че ценностната система е изкривена съм съгласен с теб,но за това не са виновни САЩ и капиталистическа с-ма а самите ние.За времето когато се живееше добре с по малко но според теб разбира се тогава комунистическата върхушка не позволяваше някой да печели повече пари от нея тогава ''всички бяха равни''но явно управляващите комуняги бяха по равни от отаналите.

Много си прав-вместо да вярват в светлото бъдеще,те взели да вярват в парите. Пък колкото до материализма- партията любима се постара да унищожи ценностната система на християнството и да я замени с измислените си постулати. Как ли пък синчетата на другарите Филип Боков и Николай Добрев се пръкнаха такива материалисти (и престъпници)? Да не говорим за Жени Живкова,Краси Премянов, потомъка на фамилия Борис Велчеви, братчето на самия Станигейчо с мега курорта и др.Тях коя система ги формира? А стига с тези комунистически лакърдии, таман малко ги позабравихме. Разправяйте си ги там на партийните събрания и пейте партизански песни. Вождовете ви през това време си въртят бизнеса и ви се смеят на ума.

Абе, ти малоумен ли си?!? Твоите леваци и леви резби не ограбиха ли парите на цял един народ бе?!? Те не са ли материални??? Тъпо дебилче комунистическо увредено!!!

в сатията пише , че младите отдават най- голямо значение на парите .Еми тези млади поколения напоследък са с промити мозъци .Как хората преди време са си живели добре и щастливо без да отдават такова значение на парите и богатствата . Човек и да има много пари , пак ще отиде в другото измерение ..... За всичко е виновна световната капиталистическа с-ма и най - вече САЩ . Те са главните виновници за унищожаването на ценностната с-ма у младите , тяхното сребролюбие и култ към материалното .

Здраве и любов! Останалото са подробности. Александър Македонски разпоредил, когато го погребват ръцете му да бъдат обърнати с дланите нагоре за да видят всички че нищо не отнася със себе си. Така че бих казал, това което е добре за философията, не е добре за икономиката.

За българите отдавна парите заеха първото място.Доказателство е общото примирение с корупцията

Попитали радио Ереван: Що е човек? Радиото стои безмълвно. След месеци отговаря: - Дълго не намерихме отговор на този въпрос. След консултация с радио Скопие, даваме техния отговор. И така, що е човек? Отговор: Лайно сo пари. - А какво е лайно? Отговор: Човек без пари. - А какво са пари? Отговор: Парите са, море дето от лайното правят човек...

Та значи - от една страна са такива като холандци, шведи, канадци ; а от друга - китайци, корейци, индийци . Дали е възможна грешка при изводите ?