Липсата на продажби понякога с цели седмици принуждава продавачите да свалят цените на автомобилите, за да погасят кредитите си.
Преди една година всеки един от автомобилите, които в момента се предлагат би бил поне с 1000-2000 лв. по-скъп, обясняват търговците. Вносът на автомобили е намалял, а продавачите са готови да свалят до 1000 лв., от цената, ако се наложи. Търгуват се, обаче, предимно евтини автомобили под 10 000 лв, а по-скъпите залежават по автоборсите с драстично намалени цени в очакване кризата да приключи.
В началото на миналия месец Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България оповести данни, според които за първите шест месеца на тази година кризата е засегнала драстично и продажбите на нови автомобили у нас, които са с 48,89% по-малко в сравнение с 2008 г . По време на автосалона в столица много производители предлагаха отстъпки от цената на колите до 50 %.
От кризата са засегнати всички с изключение на крайните клиенти. Сега е момента да намерите търсения от вас автомобил на изгодна цена, съветват специалисти в бранша.