С открита черепно-мозъчна травма, голяма кръвозагуба и в състояние на клинична смърт мъжът е откаран в пернишката болница, съобщи радио Благоевград.

Въпреки тежкото му състояние, медиците се опитали да му направят реанимация, но не са успели да го спасят. Тежката трудова злополука е станала днес по обед, почти на същото място, където преди два месеца загинаха трима турски работници.

Перничанинът седнал в близост до подпорната колона на обедната почивка и си свалил каската, за да хапне. В същото време отгоре негови колеги махали кофража на колоната. При работата им паднал чук и го ударил. Загиналият е работник на турската фирма "Мапа Дженгиз". По информация на БТА той се казва Борислав Пейчев.
На място за проверка на случая са изпратени служители на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), съобщи "Фокус". До момента проверката е установила, че загиналият е бил на трудов договор и му е проведен инструктаж за безопасност.
За извършваната работа, при която има риск от падащи предмети, обаче не са били предприети мерки за недопускане на хора в опасната зона и нейното сигнализиране чрез предупредителни знаци и табели, посочват от "Главна инспекция по труда".

На 18 април т.г трима работници загинаха след тежък инцидент при строежа на магистрала „Люлин" в района на пернишкото село Голямо Бучино. Инцидентът стана, докато мъжете наливали бетон, но скеле поддало и се срутили колони.