Това каза Красимир Стефанов, директор на НАП пред БНР, цитиран от БГНЕС. Оказва се, българинът има много добри приятели и в момента по този начин има такива заеми за над 2 милиарда евро, посочи Стефанов.
От 105 собственици на "Бентли" в България са проверени 46, като 31 от тях - физически или юридически лица, са доказали законни средства за притежанието на луксозния автомобил. По другите случаи тече ревизия, посочи Стефанов. Инспекторите са констатирали, че много от тези луксозни коли са регистрирани като "баничарки", товарни автомобили и т.н., като по този начин се източва и ДДС, посочи директорът на НАП.
Според него това е схема за източване на ДДС. По този проблем те са се разбрали с МВР да се следи как се регистрират луксозните автомобили.
Към днешния дата темповете за данъчни приходи към хазната са като миналата година, като са планирани 15.500 млрд., каза директорът на НАП. Но според него изпълнението ще бъде около 12.500 млрд. лв.
При вчерашна среща с директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов е било констатирано, че вече има ефект от информационната връзка между НАП и митническите служби особено по отношение на горивата, уточни Стефанов.