Затова през септември, ако се потвърдят тези сериозни разминавания, ще потърсим Комисията за защита на конкуренцията, съобщи за “24 часа” вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.
“Тогава ще предоставим на комисията данните си и ще кажем: Ето, не е само говорене, а имаме сериозни аргументи, затова проверете какво става на този пазар”, добави той.

Пред bTV Дянков днес уточни, че анализът на цените на разговорите ще обхваща последните 7-8 години. Според него буди съмнение, че преди 2-3 години в България цените са били доста по-високи, отколкото в Европа.
"Навсякъде цените падат. В България цените на мобилните оператори също падат, но много бавно. Което показва, че има някакъв проблем", категоричен бе вицепремиерът.

Ще си търсим правата, ако се окаже, че е имало надценки, категоричен бе финансовият министър.

Преди дни председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков обяви, че най-късно от 1 януари 2012 г. се очаква да започне поевтиняване до 25% на разговорите в мобилните и фиксираните мрежи.
От Еврокомисията вече предупредиха България за скъпите GSM разговори.

Вече готовият анализ на пазара за захар до дни ще бъде предаден на КЗК с искане комисията да каже има ли картел за цената, каза Дянков.

Неговото очакване е у нас горивата да поевтинеят чувствително не заради лиценза на “Лукойл”, а заради срива в цените на петрола по борсите в последните дни.