39-годишна жена е намерена мъртва в Долна Оряховица, потвърдиха за Dir.bg от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Сигнал за случая е постъпил в полицията около 8 часа тази сутрин, като се предполага, че инцидентът е станал малко по-рано.

Според данните на ОДМВР Велико Търново жената е починала от разкъсни рани, които вероятно са причинени от глутница кучета. Очакват се съдебно-медицинските експертизи.

На получения сигнал на телефон 112 се отзовавали две линейки с медици на филиала за Спешната помощ в Горна Оряховица. Екипите се натъкнали на ужасяваща гледка, пише местната медия "Борба".

Жената била с разкъсвания и травми несъвместими с живота. Въпреки че пристигнали моментално след като им съобщили за инцидента, пациентката вече нямала пулс и единствено констатирали смъртта. Здравните работници предполагат, че жената е починала от кръвозагуба, заради разкъсана централна артерия.

По информация на bTV жената се е прибирала от работното си място, когато е била нападната от  животните - 7-8 на брой. Жертвата е била семейна, имала 15-годишен син и е работела в болницата в Горна Оряховица.

Кучетата не са били регистрирани, бездомни са, но са били обгрижвани от човек, който ги пускал в двора на къщата, за която се грижел, предава NOVA. Собственикът нa къщата е криминално проявен и е в затвора.

По случая се води досъдебно производство. Причините и обстоятелствата са в процес на установяване.