Глутница кучета нападна и уби 39-годишна жена в Долна Оряховица

По първоначална информация жената се е прибирала от работа, когато се е натъкнала на животните

Обратно в новината

Коментари - Глутница кучета нападна и уби 39-годишна жена в Долна Оряховица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не дай си Боже нещо да се случи на кучетата, всички кучкари ще скочат на протест. Виж, когато кучетата изяждат хора мълчат. Не ги вълнува, за тях кучетата са най-важни.

АБЕ МАЛКО,

И защо нищо не се пише за дебила отглеждал псетата а проблема се измества върху животните. Или ще се окаже че е някой местен феодал или "деец" на някоя крадлива партия.

И защо нищо не се пише за дебила отглеждал кучетата а темата се измества върху животните. Или ще се окаже че е някой местен феодал или "деец" на някоя крадлива партия.

Кучелюби , къде сте?!

Я отвори статистиката умнико да видиш колко случая има с фатален край заради наркомани, дебили на пътищата, хора с полицейски чадър, фирмено безхаберие, или едни от контингента... Развъждането на кучетата на самотек е последствие от ставащото в държавата, а не вина на самите кучета.. Кучето не взима наркотици, не купува оръжие и не гласува срещу бутилка бира и 5 кеабчета.. У нас има генерален проблем с тях когато от края на 90-тте хората масово започнаха да ги извърлят на улицата защото бяха надценили.мъзможностите си да ги гледат. А предвид и факта колко деца има в домовете май не са само кучетата. Ако я бяха пребили мургави диванета или наркомани за 20лв.. кой щеше да е виновния? Зад тези проблеми както и факта, че май почти 70% от електората на ДПС не говори и разбира български , стоят едни и същи причини.. И да, тези кучета да кажем ще ги избиете (че това е най-лесно) , тоя човек хранил ги ще го осъдят.. но това няма да реши проблема въобще! А той ще се задълбочава до безкрайност, едни "наши" хора ще получат субсидии дори по тази линия и ще преливаме от пусто в празно до следващият такъв случай..

Не си за живеене с хора ти, отивай в джунглата сред зверовете.

"Зашитниците" на животните са убийци на хора. Тези ужспакители са вредни за обществито, има толкова бедни и болни хора, те са занимават с безсловесни твари.

А тоя дето затри Цветков - умишлено надрусан, Семерджиев - покровителстван от полицията..., или сестрите Белмейски където нищо чудно да имаше намесен и политически наследник... Задавал ли си си умнико въпроса, защо у нас се навъдиха толкова бездомни кучета и и хора? Когато стана кризата, кой имал куче го нарита на улицата, защото да го упоят струма пари, да го храниш струва пари, а да го заколиш с голи ръце не е по силите на повечето защото все пак не са всички коравосърдечни.. Същото стана и с хората - кризата или лакомията на роднини принуди сума ти нярод да се скита по улиците. И в двата случая проблема Е в хората!! Животните просто имат инстинкт. Хората са тия с решенията и размисъла....

Кат нямаш пари не храниш куче проста зависимост

Тези педали от всякакви кучешки организации се покриха и мълчат сега... И иначе вдигат впава до небето, ако някой удари с пръчка поредното улично псе... Бездомни кучета и котки трябва да се унищожават, няма място за тях сред хората. А фалшивите напъни на разни дружества, като "4 лапи" и прочие измишльотини, е редно да бъдат прекратени, защото не носят никакво полза в това беззаконие с подивелите псета...

Котките контролират плъхове и мишки и са полезни и по-добре с рях от колкото без. Виж какво става в Лондон като убиват котките. Мастите обаче с нищо не помагат.

А какво ще правим ако ти поискат още 20лв на човек общински данък за справяне с тия проблеми? Ще оревете орталъка.. Бездумните кучета, бездомните хора... неадекватното здравеопазване.. Кога ще си извадине главата от задника да видите истинските причини за ставащото.. Или.е важно гордо да плюем по портрет на Путин, да хвърляме по няколко милиарда за чертежи на фърчила, да гушнат едни баджанаци милиони по програми с къщи за гости или ферми за щрауси но за справяне с този проблем както и бездомните хора пари няма.. За да оперират дете събираме капачки. И хубаво, ако пребиеш невинното уплашено куче до контейнера с тояга това ще промени ми нещо?

Общината, която и да е и където и да е, може да приеме правилник, че забранява да има кучета навън и по дворовете без присъствието на стопаните им. Че забранява охрана на имоти чрез кучета. Такива кучета се конфискуват и на собствениците се налагат жестоки глоби. Нещо като да ти вдигнат колата за забранено паркиране. Ако нямат собственици кучетата изчезват по тези правила. В Слънчев бряг целогодишно е така. Откакто е така е рай

Много често у нас се случват такива неща. И то в населени места. Към общините - ако друго като съвест и отговорност не може да ви накара да се задействате, все пак кучетата не гласуват. Пазете хората, не кучетата. По тълкуването на нашите закони кучето и собственикът му, дори нерегистрирани кучета имат по-големи права от убитите от тях хора.

Сега тия пендели кьдето са пуснали тези кучета трябва да бьдат осьдени на смьрт! Защото,ако всеки човек е отговорен стопанин и си кастрира кучето/котката,по улиците нямаше да стават такива страшни неща!

Жалко! Трагедия. За бездомните кучета - общините трябва да се погрижат. Приюти и кастриране, да се намалява броя им. Така по улиците - не им е мястото... Този, който ужким се е грижел за тях, нали е в затвора? Сигурно са били гладни и озлобени.

Ей че се гордея да съм българин! Българче да се наричам, първа радост е за мене хахахахаха

Бог да я прости жената!! Никой не заслужава такава смърт. Жалко и за сина и, който ще расте без майка. Преди години можеше и аз да попадна в статистиката, когато ме нападна и нахапа 70 килограмов кангал собственост на мои познати. А няколко години по-късно разбрах, че съм бил късметлия - кангал вече бе минал 100-те килограма и на ветеринар го караха с ремарке. Не знам каква е тази страст да се гледат големи кучета в населени места. Трябва да има някакъв ред и ограничения. Казвам го като човек, който 20 години има куче у дома. И тези дето ги гледам го взимам от улицата и ги лекувам.

Вземаш го, гледаш го, лекуваш го и носиш отговорност за него и всички около него, браво!

Какво има да й прощава бе! Да ти пикая на бога, щом позволява такива неща.

с 35 годишни бездетни лелки, които разхождат кучета и хранят котки.

Ами като се напълни с пеераси нормално...

И това се случва в държава членка на Европейския съюз! Щом сме членове на Европейския съюз се предполага, че трябва да имаме уредена държава. Нали от толкова години сме членове на ЕС?! Нищо подобно! Тотално беззаконие! Всеки си прави каквото си поиска. Отглеждат се опасни животни в градовете и се разхождат в паркове и на детски площадки. Глутниците от бездомни животни в малките градове и селата са нещо обикновено. Тотална корупция за която се говори, но нищо не се върши. Жалко за женицата!

които са решили, че кучета и хора трябва да живеят заедно , особено по паркове и детски кътове, са за затвора.

Всички хранячи на улични кучета и стопани на домашни са 100%-ви откачалки и побърканяци.

2034 година - София, България! “Глутница бездомни и озверели от глад кучета нахапаха до смърт … депутат, министър и кмета!”

Дотогава може да замениш думата кучета в изречението с хора!

2012 година. столицата на България - София, в един от “хубавите квартали”… 2012 ГОДИНА!! (Без коментар) ==== Погребаха нахапаният до смърт от кучета професор Ботьо Тачков 10.04.2012 17:26 БОТЬО ТАЧКОВ Професор Ботьо Тачков, който бе нахапан зверски от глутница кучета в столичния квартал "Малинова долина", бе погребан днес. Опелото му, по настояване на най-близките, се състоя в църквата „Свети Седмочисленици". Много близки, познати, съседи и почитатели го изпратиха в последния му път. Покрусени от мъката, близките на професора не пожелаха да правят изявления за медиите. На опелото е присъствал началникът на дирекция „Обществен ред и сигурност" в Столична община Красимир Димитров. Димитров изрази съболезнования на близките. От деня на инцидента той се интересувал за състоянието на пострадалия професор и е докладвал на кмета Фандъкова. Той е установил връзка с американското посолство и близките на професора. „Помагахме по организационни въпроси връзка с трагичния случай, тъй като децата на професор Тачков са германски граждани", каза Красимир Димитров.

И в Америка продължават да си бият негрите…

Ги отстрелват

На бездомните кучета мястото им е в приют и само там , там да бъдат хранени,лекувани,обгрижвани.Улиците са за хората,... ама кучетата били добрички...добри но когато изгладнеят стават зверове.Хората са го измислили в европейските страни няма скитащи кучета и дори котки.

Но не са там! Няма достатъчно приюти и места за тях там. Както и за децата в детските градини в България например…, за което са очевидно виновни…децата (или/и родителите им), в страната с най-бързо изчезващото население в света! И няма детска болница, за които ще виним болните деца, разбира се…

Така отърва на политиците разделяй и владей колкото по голям хаус толкова по добре

В Чехия котка на улицата ако видиш викаш ура а в България кучета и котки с лопата да ринеш толкова много безпризорни

Като чета някои коментари и гледам и слушам някои “хора” се сещам, че : Колкото повече минават годините и опознавам хората (и разпознавам ЧОВЕКОПОДОБНИТЕ сред тях), толкова повече обиквам .. КУЧЕТО СИ!!!

ЛЬОЛЬО ДЕТО ПРИЛИЧА НА ИЗТОЩЕН ГУМАДЖИЯ ОТ РАЗГРАД!!!!! ХОДИ СЪБИРАЙ ПАРИ ЗА НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ,ЧЕ ЦЯЛАТА НИ СТРАНА Е ЗАЛЯТА С ЛАЙНА ПО УЛИЦИТЕ, ЗАРАДИ ЕЙ ТАКИВА СМОТАНЯЦИ КАТО ТЕБЕ ДЕТО ДАВАТ АКЪЛ ЗА ВСИЧКО АМА НЯМАТ 0,49СТ ЗА РОЛО НАЙЛОНИ!!!! ТИЯ КУЧКАРИТЕ У НАС СА ПСИХИЧНО БОЛНИ ВСИЧКО ИМ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО КУЧЕНЦЕТО ИМ И ТОВА КАК ЩЕ СЕ ЛИЖАТ С ЕЗИЧЕ КАТО СЕ ПРИБЕРАТ СЛЕД РАЗХОДКА!!!!!1

Ха-ха-ха! Ти още малко и ще ме набиеш, а добитък:) Не се нерви, бе педалче, на батко човекоподобното:)

Виж ако е за куче,мотка или мравка олелията ще е до небето!

Имам "мотка" и думата страшно я описва :)

В Германия едно пишлеме беше пуснало кучето си из центъра без каишка. Веднага полицията огради кучето и това принуди собственика да му сложи повод, след което си поговориха със собственика!

Така е в цивилизацията, там където идиотите не управляват и не е джунгла, колега! Но това идиотът не може да го вдене, много е сложно! Така както за прасето кочината а раят! Първа сигнална система! Затова трябва да се чете и учи и първите 7, а и следващите години са много важни!

Обаче тия същите невежи идиоти много пламенно ще ти обясняват надълго и нашироко колко са зле другите, в Германия и колко са тъпи германците и какви лоши неща ЩЕ им се случат, и не си виждат “насраните задници”…

Инженерче

Вижте ... като давате държавата в която живея за пример, мога да ви кажа някои неща. И те са прости. Немците си имат своите трески за дялане, но имат едно основно много важно качество - дисциплина. Тази малка черта, която дава много на обществото. И имат гражданско общество - хвърли си боклука на улицата, и ще те заговорят, защото знаят, че посегнеш ли си за минимум 6 месеца в затвора и ще платиш на жертвата петцифрена сума в евро. И няма как да избягаш, и няма значение дали си на някой някого. Това важи за общетвото. В капсулованите комуни, където си живеят само турци, цигани ... е друго! Там си се колят и трепят както си знаят но и не съобщават на полицията. Друго нещо - там не се говори много за такива инциденти. Когато се случи ще дойдат поне 100 ченгета - по този начин шанса да излезеш сух ако само един-двама са там че да ги наговориш е минимален. Отделно дори и един-двама да са, в 99% от случаите ако се опиташ ще седнеш отзад в патрулката на секундата. Специално в такава ситуация с безпризорни животни, както се оказа, ще намерят реалния им собственик и ще му разпорят ... абе ще лежи поне 5 години в панделата и над 300 000 евро кръвнина. Кучетата ще му излязат през ... така де! Но в България - какво толкоз! Нападнали животните - голяма работа! И всички траем! И няма закон!

Аз не я дадох за пример - друг колега го направи, но да вметна - в Сингапур глобата за … изхвърлена на улицата или тротоара дъвка бе мисля … $ 500!!! Това бе преди няколко години! И … няма да видиш никакъв боклук никъде (вкл. и сред хората) И не че аз нямам никакви забележки към някои неща (по отношение на управлението и там), но те са на светлинни години от България да кажем. И понеже ставаше дума за многото катастрофи и престъпления в България и за полицията да вметна - аз в Сингапур не разбрах за никакво престъпление и НЕ ВИДЯХ за цялото ми пребиваване И ЕДИН ПОЛИЦАЙ! (Но навсякъде има камери) А понеже “страната” е много варка движението е отромно и са лешили трафика много интелигентно… Но ние в Бългапия знаем всичко и най-добре и … живеем така, какно живеем! И ежедневно се гневим и умуваме как да открием топлата вода!

Личи си че не си бил в Сингапур никога. Нито е $500, нито е глоба. Първо - за нелегален внос глобата е S$100000 (забележи сингапурски долари а не американски долари и е 100 хиляди) Второ - за изхвърлена на улицата или където и да е освен в кошче дъвка има наказание - бой с ратанови пръчки - 5 удара на дъвка.

Добре, не съм бил:) И в България не съм бил:) И не живея където живея:) Whatever makes you happy, fool and bigot.

Всички бездомни кучета - разстрел или евтанация, няма други избор. А тези, които ги пускат - затвор!

Не всички. На някои буквално им личи, че са умни и добри като хора. Всички асоциални, които се движат на групи - в приют или евтаназия.

Самото понятие асоциален изключва движението в група бе тъпак

А хората? Бездомниците? Хората в беда? Ами дай и тях да разстреляме, бе! И теб също - ако утре изпаднеш в беда! А идиотите като теб какво да правим? Най-лесното е за един идиот да извади пистолет и да стреля (ако има оръжие)! Или да бомбардира, ако има власт и бомби… Абе, идиот, я ми кажи защо в съда не съдят например … животни, кучета? Или малоумни и идиоти, които са освидетелствани?

Да ги разстреляме е най-хуманно за човечеството като цяло и неговото бъдеше. При текущи нива на консумация на ресурси и степените им на естествено възпроизвеждане стабилната популация на земята малко под два милярда човека. А ние сме 10. Трябва драстична редукция на хората, и то бързо, до 2030-та.

Ами така кажете, бе! Да си дойдем на думата! А искаш ли още да продължим в тази посока - и защо да не ги избиваме още по-рано - по определени принципи, които предопределят още при раждането им че ще станат такива, а? Или когато се разбере че са прости и идиоти напривер? Или .. че не са свръх интелигентни и гении? Защо спираш само до там в разсъжденията си? За да не попаднеш ти и такива като теб в групата ли?

Моето куче е много по-умно (и възпитано) от поне половината човекоподобни тук!

Ти и пумияр ли имаш ?

Научи се да пишеш грамотно, когато общуваш с хора, бе човекоподобно!

Да ви кажа много нелицеприятната истина: Каквито сте вие, хората, такива са ви и управниците, такъв ви и и животът,…, такива са ви и кучетата! И докато все накой друг ви е виновен - така ще е и така ща гивеете! И онези, които на ваш гръб си построиха и комунизма, и капитализма, и тях кучета не ги ядат, това не е техен проблем, и затова не е решен!!

ЯВНО НЕ СИ В БГ И ЗА НАС ГОВОРИШ - ВИЕ. КАТО НЕ СИ НАМЕРИЛ НАЧИН ДА ЖИЕЕШ ТУК, ЗАЩО ЧЕТЕШ НОВИНИТЕ НИ. АКО СИ ТОЛКОВА УМЕН, ЕЛА И ЖИВЕЙ ТУК. АКО НЕ МОЖЕШ - КОМЕНТИРАЙ НОВИНИТЕ ТАМ, КЪДЕТО ЖИВЕЕШ.

Е едно имигрантче останало нелегално във Флорида след студентска бригада. Работи хамалин в склада на хоул фуудс. Като го изтърват на пуш пауза и почва да си съчинява.

Да си куче в българия! Човек в България - кучета го яли в пряк и преносен смисъл.

И кой наистина (тук) не разбира и не вдява, че… Да се обвинява - КУЧЕ, ПОДИВЯЛО КУЧЕ ИЛИ ГЛУТНИЦА?!?!… - в ГРАД?!?, в НАСЕЛЕНО МЯСТО?!?!?!, сред ХОРАТА в ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА?!?! - ЧЕ Е НАПАДНАЛО И УБИЛО, ИЗЯЛО … ЧОВЕК!!! Е абсурд и върхът на тъпотията като само завършен идиот и човекоподобно може наистина да мисли! Това дори не е глупаво и идиотско, то е безумие! Кой идиот обвинява чука, с който той си е наранил ръката например! И кой друг идиот би му повярвал?

Трябва да се подеме кампания за ликвидиране на бездомните кучета. Който иска куче, да си го гледа в къщи

Не съм съгласна много често те са истински душки и наплашени

Взимай си ги душките вкъщи да не са по улиците, да разнасят бълхи и тении

Не са ви подивелите и побесняли от глад, студ и бой кучета сред вас виновните, ВИЕ сте си виновни, че го допуснахте това! (ТЕ, И ТАКИВА, КАКВИТО ВИЕ СТЕ ГИ НАПРАВИЛИ И ДОПУСНАЛИ ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ОТ ВАС СА НАУЧИЛИ И ВИДЯЛИ, и принудени да правят за да оцеляват по законите на джунглата, но трагичното е, че страдат ЧОВЕЦИ заради ЧОВЕКОПОДОБНИ!!!) Нека така да ви го обясня, за да го вденете - дайте ми ги (ни ги) на мен (на нас тук) тези кучета и няма да ги познаете - като всяко ще “си получи заслуженото - включително БЕСНИТЕ!!!) Хората ви го казаха и в прав текст: “Оправете си съдебната система (тоест управниците) и тя ще оправи държавата! С кучетата и човекоподобните в нея! Не знам как по-прямо да ви се каже!

Представяте ли си това дете? Майка ти умря , убита от кучета

да страшно е като всяка лошо нещо..катастрофа, убийство ..насилие побой..каква е разликата?

Разликата е, че може да се предотврати. Както вземат мерки срещу престъпността и катастрофите. При Тодор Живков нямаше бездомни кучета. Как живяхте тогава?

.

Апатрони отдеЗнаеш ли колко струват.

знам, струват живота на една млада жена и добра майка

Струват стотинки или безплатно

да си хранят глутници пред къщите трябва да е наказуема! ще се учудите колко много такива идиоти има! Включително такива с много пари и големи дворове. Кучетата не ги допускат в дворовете си, но ги хранят на улицата, слагат им къщички, постилат им. Естествено кучетата приемат че това е територията им и нападат всичко което мине по улицата.

Абсолютно, трябва да се дадат съответните пълномощия на полицията да глобява тези, които хранят бездомните кучета. С това може да се занимава екополицията или общинска полиция.

Какво представляват сигналните системи? Въз основа на трудовете на известния руски физиолог и естествен учен И. М. Сеченов за рефлексната дейност на висшите части на мозъка, И. П. Павлов създава теория за VND - висшата нервна дейност на човек. В рамките на тази доктрина е формулирана концепцията за това какво представляват сигналните системи. Те се разбират като комплекси от условно-рефлекторни връзки, образувани в кората на главния мозък (изокортекса) в резултат на пристигане на различни импулси от околния свят или от системи и органи на тялото. Тоест, работата на първата сигнална система е насочена към извършване на аналитични и синтетични операции за разпознаване на сигнали от сетивата за обекти във външния свят. В резултат на социалното развитие и овладяването на речта възниква и еволюира втора сигнална система. Тъй като психиката на детето расте и се развива, способността за разбиране, а след това и за възпроизвеждане на речта, постепенно се развива в резултат на възникването и консолидирането на асоциативни връзки, изговорени звуци или думи със сетивни впечатления за предмети във външната среда. Характеристики на първата сигнална система В тази сигнална система както средствата и методите за комуникация, така и всички други форми на поведение се основават на прякото възприемане на заобикалящата действителност и реакцията на импулсите, идващи от нея в процеса на взаимодействие. Първата човешка сигнална система е отзивчиво, конкретно-сетивно отражение на въздействието върху рецепторите от външния свят. Първо, в тялото се появява усещане за всякакви явления, свойства или предмети, възприемани от рецепторите на един или повече сетивни органи. Тогава усещанията се трансформират в по-сложни форми - възприятие. И едва след като се формира и развие втората сигнална система, става възможно да се създават абстрактни форми на отражение, които не са обвързани с конкретен обект, като репрезентации и концепции.

стига си ср@л тука, обясни го на 15-годишния/та че няма нужда да тъгува , просто кучетата са с първична сигнална система

Като бясно куче си, ей!

тричане, тричане му е майката!!! Ама не на кучетата, а на "четирилапниците"!!!!!!!!!!!

верно ли селси бек а дяли не е ня управниците

Гаворите против Турците а са в пъти по свестни от озлобения бългярин.....обичат Животните

Как точно ги обичат? Хранят котки, защото в исляма се изисква, но кучетата ги спукват отчет бой докато не могат да мърдат

Видове нервна дейност Човекът е сложно същество, което е претърпяло сложни промени в своето историческо развитие както в анатомично и физиологично, така и в психологическо устройство и функциониране. Целият комплекс от разнообразни процеси, протичащи в тялото му, се осъществява и контролира от една от основните физиологични системи – нервната. Дейностите на тази система се подразделят на по-ниски и висши. Така наречената долна нервна дейност е отговорна за контрола и управлението на всички вътрешни органи и системи на човешкото тяло. Взаимодействията с обекти и предмети от заобикалящата действителност чрез такива невропсихични процеси и механизми като интелект, възприятие, мислене, реч, памет, внимание се означават като висша нервна дейност (HND). Такова взаимодействие се осъществява чрез директно действие на различни обекти върху рецептори, например слухови или зрителни, с по-нататъшно предаване на получените сигнали от нервната система към органа за обработка на информация - мозъка. Именно този тип сигнализация е наречен от руския учен И. П. Павлов като първата сигнална система. Благодарение на нея стана възможно възникването и развитието на втора сигнална система, характерна само за хората и свързана със звукова (реч) или видима дума (писмени източници). Какво представляват сигналните системи?

Как се случва това при животните?!?!?! Всички животни могат да използват само един източник на информация за заобикалящата реалност и промените в нейното състояние, който е първата сигнална система. Външният свят, представен чрез различни обекти с различни химични и физични свойства, като цвят, мирис, форма и т.н., действат като условни сигнали, предупреждаващи тялото за промени, към които е необходимо да се адаптира. И така, стадо елени, дремещи на слънце, усещайки миризмата на пълзящ хищник, рязко излита и бяга. Иритантът се превърна в сигнал за предстояща опасност. По този начин при висшите животни първата (условно-рефлексна) сигнална система е точно отражение на външния свят около нея, което прави възможно правилното реагиране на промените и адаптирането към тях. Всички негови сигнали са свързани с конкретен обект и са специфични. съставляващи основата на елементарното предметно мислене на животните, се формират с помощта на тази конкретна система. Първата човешка сигнална система функционира по същия начин, както при висшите животни. Неговото изолирано функциониране се наблюдава само при новородени, от раждането до шестмесечна възраст, ако детето е в нормална социална среда. Формирането и развитието на втората сигнална система става в процеса и като следствие от образованието и между хората.

Характерните особености на условните рефлекси на 2-ра сигнална система са: 1) разпространението на сигналното значение на думите към всички съседни, подобни факти и явления, т.е. все по-широко обобщаване на понятията и отвличане на вниманието от конкретни детайли (човек върви, влак също върви, часовникът върви, вали и т.н.); 2) едновременно образуване и преструктуриране на временни нервни връзки. Например, можете да обясните на посетител как да намери къщата, от която се нуждае, и човек, който никога не е бил в този град, директно ще дойде до местоназначението му. Едно животно, от друга страна, ще направи много опити и грешки да намери правилния път в лабиринта. 3) Показване във втората сигнална система на временни връзки, образувани в първата, и обратно. Например, ако човек развие условен рефлекс да стане при звука на звънец и след това вместо да включите звънеца, кажете думата „звънец“, тогава човекът ще стане. Или, ако опишете с думи вида и вкуса на любимата си храна, тогава човекът ще започне да отделя слюнка. 4) Колкото по-абстрактно и абстрактно е понятието, изразено с дума, толкова по-слаба е връзката на този вербален сигнал със специфичен сигнал от 1-ва сигнална система. 5) По-висока умора и податливост към външни влияния на рефлексите на втората сигнална система в сравнение с първата. Взаимодействието на две сигнални системи се изразява във феномена на селективно облъчване на нервните процеси между двете системи. Дължи се на наличието на връзки между сетивните зони на кората на главния мозък, които приемат стимули, и нервните структури, които обозначават тези стимули с думи. Има и спирачно облъчване между двете сигнални системи. Развитието на диференциацията към сигналния стимул може да се възпроизведе и чрез замяна на диференциращия стимул с неговото словесно обозначение. В процеса на онтогенезата взаимодействието на две сигнални системи преминава през няколко етапа. Първоначално условните рефлекси на детето се реализират на нивото на първата сигнална система: директен стимул влиза в контакт с директни вегетативни и двигателни реакции. През втората половина на годината детето започва да реагира на вербални стимули с директни вегетативни и соматични реакции, поради което се добавят условните връзки „вербален стимул – незабавна реакция”. До края на първата година от живота (след 8 месеца) детето вече започва да имитира речта на възрастен по същия начин, както правят приматите, като използва отделни звуци за обозначаване на предмети, събития, които се случват, както и неговото състояние. По-късно детето започва да произнася отделни думи. Отначало те не са свързани с никаква тема. На възраст 1,5-2 години една дума често означава не само предмет, но и действия и свързани преживявания. Едва по-късно става обособяването на думите в категории, обозначаващи предмети, действия, чувства. Появява се нов тип връзки: директен стимул - вербална реакция. През втората година от живота речникът на детето се увеличава до 200 думи или повече. Той вече може да комбинира думите в най-простите речеви вериги и да изгражда изречения. До края на третата година речникът достига 500-700 думи. Вербалните реакции се предизвикват не само от непосредствени стимули, но и от думи. Появява се нов тип връзки: вербален стимул – словесна реакция. С развитието на речта при дете на възраст 2-3 години интегративната дейност на мозъка става по-сложна: появяват се условни рефлекси върху отношението на количествата, теглата, разстоянията, цветовете на предметите. На 3-4 години се развиват различни двигателни и някои говорни стереотипи. Ние възприемаме света около нас благодарение на две системи: първата и втората сигнални системи. За да получи информация за състоянието на тялото и за външната среда, първата сигнална система използва цялото лице: докосване, зрение, мирис, слух и вкус. Втората, по-млада, сигнална система ви позволява да възприемате света чрез реч. Неговото развитие се осъществява на основата и във взаимодействие с първите в процеса на човешкото развитие и растеж. В тази статия ще разгледаме каква е първата сигнална система, как се развива и функционира. Как се случва това при животните?

Човекът, подобно на животните, се ражда само с безусловни рефлекси!!!!!!! В процеса на растеж и развитие, както при хората, така и при животните, възниква формирането на условни рефлекси на 1-ва сигнална система. При хората процесът на развитие на VND не свършва дотук и на базата на 1-ва сигнална система се формират условни рефлекси на 2-ра сигнална система. Те започват да се формират, когато детето започне да говори и да опознава света около него. Неговите условни рефлекси към вербални стимули се появяват едва през втората половина на първата година от живота. Следователно човешкото поведение се състои от безусловни рефлекси, условни рефлекси на 1-ва сигнална система и условни рефлекси на 2-ра сигнална система. При физиологични условия 2-ра сигнална система до известна степен забавя активността на 1-ва сигнална система. С появата на 2-ра сигнална система се появява нова форма на нервна дейност - разсейване и обобщаванемного сигнали отиват в мозъка. Това води до висока степен на адаптация на човека към околната среда. Втората сигнална система е най-висшият регулатор на различните форми на човешко поведение в околния свят.

ЧОВЕКЪТ, ПОДОБНО НА ЖИВОТНИТЕ, СЕ РАЖДА САМО С БЕЗУСЛОВНИ РЕФЛЕКСИ!!!!!!!!!!! ========= Характерните особености на условните рефлекси на 1-ва сигнална система са: 1) конкретността на сигнала (това или онова явление на заобикалящата действителност); 2) подсилване с безусловен стимул (хранителен, отбранителен, сексуален); 3) биологичната природа на постигнатата адаптация (за най-добро хранене, защита, размножаване). Човек в процеса на своето социално развитие, в резултат на колективна трудова дейност, се появява, според И.П. Павлова, „изключително увеличение“ на механизмите на мозъка. Тя стана 2-ра сигнална система,осигуряване на формиране на обобщена представа за заобикалящата действителност с помощта на думи и реч. Втората сигнална система е тясно свързана с човешкото съзнание и абстрактното мислене. Сигналите на 2-ра сигнална система са думите на устната и писмената реч, както и формули и символи, рисунки, жестове, изражения на лицето. Дейността на 2-ра сигнална система се проявява главно в условни говорни рефлекси. Сигналното значение на дадена дума за човек се крие не в проста звукова комбинация, а в нейната семантично съдържание(за разлика от обучените животни. Освен това семантичното значение на дума, например портокал, не зависи от звученето на това понятие на различни езици. Думата за човек е същият и още по-силен физиологичен стимул, както предметите и явленията от околния свят. Втората сигнална система е всеобхватна, способна да замени и обобщи всички стимули на първата сигнална система. Сигналите на 1-ва сигнална система, идващи от различни части на тялото и околната среда, непрекъснато взаимодействат със сигналите на 2-ра сигнална система. В този случай се формират условни рефлекси от втори и по-висок ред. Втората сигнална система е физиологичната основа абстрактно речево мислене, присъщо само на хората. Абстрактното мислене позволява на човек да се разсейва от конкретни предмети и явления от околния свят, да мисли с думи, които заменят тези обекти, да ги сравнява и обобщава устно под формата на понятия и заключения. Структурите на дясното и лявото полукълбо на мозъка участват в изпълнението на функциите на 2-ра сигнална система. Човекът, подобно на животните, се ражда само с безусловни рефлекси.

Бездомните кучета трябва да бъдат изтребвани и това е задача на съответната община.

А също и всички с IQ под средното. Те само пречат

Тези с IQ под средното не са за изтребване, то трябва да бъдат глобявани, ако хранят бездомните кучета.

Трябва да бъдат изтрепвани и те

Безхаберието продължава с пълна сила.И, някак си, политиците все успяват да заблудят голяма част от българския народ. Дали?!? Старите се оправдават с по-старите, новите муцуни обясняват как предишните били зле, и тая въртележка я играем вече 30!! години! И все комунизма ни е виновен, или червеноармейците, или фашистите, или турците или американците или ... абе, който както се сети! Истината е, че България никога не е преживявала своя ренесанс. Бяхме на път, щяхме да изпреварим и запада дори, но, уви, историята и географията срещна нас с османците, за да може запада да успее да съгради нормална цивилизация. Та ... и от там идва и народопсихологията ни. И шепа бездарници - за да говоря по имена - Костадин Костадинов, Бойко Борисов, Кирил Петков, Слави Трифонов(горкия, защо му трябваше да се занимава с неща, от които не разбира. Слава Богу, не му се получи, щеше да павира пътя към ада с неговите добри намерения) и в пъти по-старите, които вече са в сянка, като Ахмет Доган - та тия бездарници профитират на гърба на България. Сега отново ще се изпъчат, ще излязат и ще кажат - глутницата е евтаназирана! Всеки по пътя си! Не, драги! Не, не и не! Докато българина не се вдигне и не протестира, докато не започнат да валят яйца и тоалетна хартия по чутурите на народните избранници, избрани както винаги с вота на 30% от имащите право на глас ... еми, така ще е! Докато няма национални стачки, докато България не бъде блокирана напълно, докато и в Европа не чуят желанието на българина да се отърве от масата отрепки от онези 240 плюс министри и антуража им ... така ще е! Ще си заслужаваме съдбицата! По-гъвкавите избягахме на вън, просто, защото няма как да се бориш с идиотизма - вариант едно - да бях хванал пушката, вариант две - да пробвам да си уредя живота другия. При положение, че възпитанието не ми позволява да наранявам други хора, и като няма цивилизован начин да се оправим с онези чукундури в парламента - така ще е! Мамят хората, и ги занимават с нерелевантни за България проблеми! Абе, идиоти - това се решава с елементарни методи - прокарва се закон, който глобява общините, ако има нахапан от безпризорно животно, като глобата се удържа от следващият им бюджет - при нахапан човек - 10 000 лева глоба, като половината обезщетение на пострадалия, при нахапан и средна телесна повреда - 100 000 лева глоба и 80% обезщетение на пострадалия, при тежка телесна повреда - 500 000 лева и 80% обезщетение и при смърт - 1 000 000 лева, като 90% отиват при роднините! Тогава тия животни ще изчезнат мистериозно! Но не! Много по-важно е да мислим за война, дето не ни засяга, и да се оправдаваме с нея за тъжната ни действителност. Жалко за жената! Съболезнования на близките. Но вината е в нас, и за това ме е яд! Кучешка е съдбата на народа, управляват ни хиени, и за това буквално кучета ни яли! Мислете! След 2 дни има избори ... мислете!

Чудесен коментар! Това е истината.

от доста време и все стигам до извода, че не виждам кандидат за който да дам гласът си. НИТО ЕДИН! Апропо, случайно ли не споменахте още няколко знакови имена у лево или има друго?

Инженерче

Не знам кого имате точно в предвид, ако е биволицата, не искам и да и споменавам името - хабене на време и енергия. Добре, може би беше хубаво да спомена и лицето Георги Първанов, и той е в шайката. Единствения, който нарочно не споменах е Жан Виденов - може би единствения свестен човек в политиката, но пък лош политик, което му коства както главата така и навлече неприятности на България(реално човекът искаше да живеем по-добре, но МВФ имаше други планове), дойде Костов и всичко "си дойде на мястото". Така е! И аз не знам за кого, наистина. Но ще ида и ще си пусна гласа - може да е за най-малката партия, но ще го направя. За да съм с чиста съвест. Преди гласувах за ПП, няма да се повтори!

Когато се ОТГЛЕЖДА!!! отглежда човек, той развива втора сигнална система, характерна само за хората. Това прехвърля висшата нервна дейност на човек на по-високо ниво. Той придобива нови качества, които позволяват да се разширят възможностите за комуникация с външния свят и гъвкавостта на неговите прояви. И. П. Павлов нарече втората сигнална система „изключително допълнение“ към механизмите на висшата нервна дейност на човека. Втората сигнална система е реч, дума, видима, звукова, изречена мислено. Това е най-високата алармена система за околния свят. Състои се в словесното обозначаване на всички негови сигнали и в речевата комуникация. Втората сигнална система се развива при човека под влиянието на социалната среда в процеса на труда. Голяма роля в това изиграха кинестетичните стимули на мозъка, възникващи в резултат на трудовите процеси. Думата за човек служи като същия физиологичен стимул като предмети и явления от околния свят. Вербалните сигнали обобщават стимулите на първата сигнална система. Същата дума "маса" означава не само конкретна маса, но и много други маси, различни по размер, форма, цвят и т.н. Този факт изразява не само обобщение, но и отвличане на вниманието от конкретни обекти от реалността, т.е. , преходът на човек от обективно към абстрактно мислене. За да може думата "таблица" да обозначава конкретна таблица, е необходимо да се изясни - "тази таблица". В рамките на втората сигнална система стимулите се обобщават не само за първата, но и за самата втора сигнална система. Например, тясната дума "трепетлика" обобщава специфичните стимули на първата сигнална система, а по-широката дума "дърво" - стимулите на втората сигнална система. По този начин втората сигнална система е всеобхватна, способна да замени, абстрахира и обобщи всички стимули на първата сигнална система. Благодарение на целия предходен живот на възрастен човек, думата е свързана с всички външни и вътрешни стимули, които влизат в нервната система, сигнализира за всички тях и ги замества, предизвиквайки същите действия като тях. Друга изключително важна стойност на втората сигнална система е, че тя драстично увеличава обема на информация – чрез използване не само на индивидуалния, но и на колективния опит на цялото човечество. Устната информация, получена от човек от други лица - устна и особено писмена - има изключително широк обхват (това може да бъде информация не само от живи хора, но и от много предишни поколения). Така че усъвършенстването на един спортист само частично се дължи на неговия личен опит, чрез вербална информация той използва широко опита на своя треньор и огромен брой други, изложени в методически ръководства, учебници, статии и т.н. Първата и втората сигнални системи са функционално свързани помежду си. Сигналите на първата сигнална система, идващи от различни части на тялото и околната среда, непрекъснато взаимодействат със сигналите на втората сигнална система. В този случай се формират условни рефлекси от втори и по-висок ред, които функционално свързват сигналните системи в едно цяло. Освен това връзката между двете сигнални системи, базирана на селективното (селективно) облъчване на възбуждане, дава възможност за възпроизвеждане на условни рефлекси, разработени на базата на първата сигнална система, чрез втората сигнална система (A.G. Ivanov-Smolensky). Втората сигнална система представлява физиологичната основа на абстрактното речево мислене, присъщо само на хората. Аферентните сигнали, постъпващи в централната нервна система от речевите органи, през слуховия и зрителния анализатор, образуват у човека сложни рефлекси, които определят звуковата и писмената реч. Локализацията на функциите на втората сигнална система в кората на главния мозък все още не е напълно изяснена. В изпълнението му участват структурите на дясното и лявото полукълбо. Доминиращата роля при повечето хора (десничари) принадлежи на лявото полукълбо. Сравнително обширните му площи изпълняват сложни функции, свързани с разбирането на значението на думите, координацията на речево-моторния апарат по време на тяхното произношение и други процеси. Той въвежда понятията за първата и втората сигнални системи, изразяващи различни начини за психично отразяване на реалността. Първата сигнална система присъства както при животните, така и при хората. Дейността на тази система се проявява в рефлекси, които се образуват към всяко дразнене на външната и вътрешната среда, с изключение на семантичното съдържание на думата. Сигналите на 1-ва сигнализация самирис, цвят, форма, температура, вкус на предмети и др. Тези сигнали действат върху рецепторите на анализаторите, от които нервните импулси навлизат в мозъка. И хората, и животните, в резултат на дейността на 1-ва сигнална система, анализират и синтезират тези нервни импулси. Първата сигнална система осигурява конкретно-сетивно отражение на заобикалящата действителност.

Жената оставя 15 годишното си момче сираче. Ако властите не се задействат, дано има поне някои останали смели и читави мъже в тоя град да направят глутницата каквото трябва

По закон ще бъде евтаназирана, няма спасение за тия песове, но останалите 500 глутници ще останат, докато и те не убият някой! Това е България!

ПЪРВАТА СИГНАЛНА СИСТЕМА Е ЕДНА И СЪЩА ПРИ ХОРАТА И ЖИВОТНИТЕ (и човекоподобните!)!!! ========= Сигнална система при хората. Сигнални системи Раждане Сигналните системи са системи от условни стимули, които сигнализират за настъпването на събитие. Основателят на теорията на първата и втората сигнални системи е И. П. Павлов. Ако сигнализирането се осъществява от специфични обектни стимули (светлина, звук, миризма и др.), тогава такава сигнална система представлява първата сигнална система, обща за хората и животните. Първата сигнална система- Това е съвкупност от нервни процеси, възникнали в кората на главния мозък при пряко въздействие върху сетивните системи от фактори на външната и вътрешната среда.Анатомичната основа на първата сигнална система са анализаторите, които са свързани със сетивните органи чрез нервни пътища. Първата сигнална система е основата за пряко отразяване на обективната реалност под формата на усещания и възприятие. Осигурява специфично за предмета мислене. Ако сигнализирането се осъществява от стимули, които са резултат от обобщаване на специфични сигнали (думи), тогава такава сигнална система представлява втора сигнална система, присъща само на хората. Втора сигнална система - това е съвкупност от нервни процеси, които възникват в кората на главния мозък като реакция на думите и обозначените от тях понятия.Анатомичната основа на втората сигнална система е културно-моторният анализатор, който е тясно свързан със зрителния и слуховия анализатор. Благодарение на наличието на втората сигнална система се създават условия за абстрактно мислене, което значително разширява адаптивните възможности на човек. В думите и фразите се записват връзките между обекти и явления, следователно думите са сигнали за сигнали. Установяването на връзка между вербалните сигнали и реалните стимули става според законите на образуването на условни рефлекси. Втората сигнална система е отражение на заобикалящата действителност чрез обобщаване на абстрактни понятия с помощта на думи. С появата на втората сигнална система се появява нов принцип на нервната дейност - абстракции и обобщенияголям брой сигнали, влизащи в мозъка. Този принцип определя неограничената ориентация на човек в света около него. Втората сигнална система е най-висшият регулатор на различните форми на човешкото поведение в околната среда. Въпреки това, той правилно отразява обективния свят само ако постоянно се поддържа последователното му взаимодействие с първата сигнална система. Втората функционира благодарение на информацията, идваща от първата сигнална система, като я трансформира в специфични понятия. И двете сигнални системи постоянно взаимодействат и се подчиняват на общи физиологични закони и механизми. Колкото по-младо е детето, толкова повече реакциите му се определят от първата сигнална система. Вербалната, или приятелска, сигнална система започва постепенно да се формира след 10-месечна възраст. Учебният процес стимулира енергийно неговото развитие, но в същото време трябва да се осигури нормално съотношение в развитието на сигналните системи. Необходимо е да се стремим знанията да се придобиват от децата въз основа на визуални представи, наблюдения на явленията от действителността и непосредствени действия с предмети, инструменти и инструменти. Връзката на организма с околната среда се осъществява въз основа на сигнали, постъпващи в нервната система в резултат на прякото действие на обекти и явления от външния свят върху рецепторите. Павлов нарече този вид сигнализация първата сигнална система. В животинското царство първата сигнална система е единственият канал за информация на организма за състоянието на околната среда. Различните обекти от външния свят, техните физични и химични свойства (звук, цвят, форма, химичен състав и др.) придобиват значението на условни сигнали, уведомяват тялото за явленията, които ги следват, като по този начин предизвикват адаптивни реакции. Например, спящо тревопасно животно бяга при звука на стъпки или миризмата на хищник, тъй като тези стимули сигнализират за опасност. Първата сигнална система на висши животниосигурява доста перфектно отражение на външния свят и във връзка с това тяхното състезателно и точно адаптиране към околната среда. И. П. Павлов разглежда първата сигнална система като система от възприятие, впечатления от всякакви влияния на външния и вътрешния свят, сигнализираща за биологично полезни или вредни стимули за тялото. Той пише: „За едно животно реалността се сигнализира почти изключително само от раздразнения и техните следи в мозъчните полукълба, които идват директно от специални клетки на зрителните, слуховите и други рецептори на тялото. Това имаме в себе си като впечатления, усещания и представи от заобикалящата външна среда, както общоприродна, така и нашата социална, като изключим словото, чуто и видимо. Това е първата сигнална система за реалността, която имаме общо с животните." Сигналите на първата сигнална система са специфични и се отнасят за конкретна тема. Образуването на условни рефлекси чрез първата сигнална система представлява у висшите животни физиологичната основа на тяхното елементарно конкретно или обективно мислене. Първата сигнална система е една и съща при хората и животните.

Но при троловете на козяк и климактеричните стари лелки се наблюдава присопатия и социопатия. Там няма сигнални системи - за пример - info

Всички кучета от улиците ако не бъдат събрани, да бъдат унищожени! Нека си врънкат разните защитни организации, които защитават кучета. Това е недопустимо в 21 век да умреш, разкъсан от кучетаа

Ами то, принципно, би следвало и да е недопустимо да умреш, размазан от пиян шофьор, ама по 2000 души годишно /вероятно бъркам точната бройка, но вероятно е някъде там/... Да вземем да забраним колите?

За вас е нормална ситуацията , така ли ?

Не съм дал дори минимален коментар. Просто попитах - ако приемем едното за ненормално /предполагам, че всички приемаме, че е/, на какво основание приемаме, че другото е нормално и защо не се произнасят такива крайни осъдителни присъди от коментиращите?

Мир на душата й, голяма и зловеща трагедия. Надявам се, че кучетата са вече умъртвени.

Силно се съмнявам, сега ще се юрнат лелите кучелюбки да ги социализират, да обясняват колко са добрички, и това сигурно носи и материални облаги, повече кучета - повече пари