Оплаквания от протестите на българо-гръцката граница, започнали на 18 януари, са постъпили от 5 фирми, които транспортират храни, дървесина, торове, житни култури, от една въгледобивна, от две дружества, търгуващи с метали и електроматериали и др. Пет компании за туристически и хотелиерски услуги в района на Банско, Разлог, Сандански, София също са сред най-потърпевшите от блокадата, съобщи БТА, като се позова на информация от Министерството на икономиката.

В сряда министри обявиха, че България губи по 3 млн. евро на ден от затворената граница.
По данни на Гранична полиция ГКПП Кулата Промахон е бил отворен за пропускане на чакащите автомобили и камиони от 23 ч. в сряда до 02 ч. в четвъртък. През това време в двете посоки са били пропуснати около 500 - 515 тира.

На ГКПП-Кулата има опашка от около 70 ТИР-а, съобщиха днес следобяд  Областна администрация-Благоевград. Гръцките фермери пропускат само леки коли, не е ясно кога ще отворят прозорец за тежкотоварните. На ГКПП-Илинден-Ексохи има промяна в поведението на стачниците. Днес от 17,00 часа ще отпушат пункта до 19,00 часа. След това до 7,00 часа сутринта на следващия ден слагат забрана за пропускането на товарни коли, ще минават само автомобили. Никой от гръцка страна не се наема да каже кога ще бъдат спрени стачните действия, съобщи зам.-областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Фермерите, участващи в блокадата на ГКПП Промахон-Кулата, днес са махнали регистрационните табели на тракторите си, за да не бъдат идентифицирани от полицията, съобщава агенция АНА-МПА. Те са предприели тази мярка, след като вчера прокуратурата в северната област Серес разпореди наказателно преследване срещу протестиращите с мотива, че възпрепятстването на транспорта се счита за закононарушение.