За 4 дни блокада - 77.5 млн. лв. загуба

От 13 ч. на 21 януари на горещите телефони в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на земеделието и храните са постъпили 13 сигнала от браншови организации и компании с декларирани загуби за общо над 77.5 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - За 4 дни блокада - 77.5 млн. лв. загуба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трактори без регистрационна табела, Оставан на сред магистралата!!! Ми конфискувайте го ве! Тази държава Гърция няма ли закони!

Е ама те и нашите се оливат да посмалят малко сумата

Постоянно някой пита защо гърците стачкуват на границата. И аз питам. За да са там явно са назпвали някакв апричина. Може ли да я научим?

До: d (21.01.2010 г. 17:55ч.) Купуваш всичко от Турция и Гърция, глупако, защото България нищо не произвежда. Ама ти комай си и неграмотен....

Двама тираджии си говорят, докато чакат реда си на Кулата: - Четох някъде, че именно гърците са измислили секса - Така е. А години по-късно римляните са внесли разнообразие в него, като са включили и жените

Прав сте.Трябва да се блокира Гърция по всички линии-транспорт,почи ние сме хора без достоинство и това е довеждало България до стотиците години робство.

Ами като не искат да ни пречат, защо не блокират Атина или някои техни пристанища? Трябва да им се отвърне по възможно най-сериозен начин, за да разбере тази мързелива паплач че така не може. Не знам какво пропагандират, но най - големия го ...... нашите хора, респективно всички ние.

Бошлаф! Кви загуби, бе! Лъжат тъпанарите превозвачи, за да могат после да вдигнат цените по-леко.

Загубите са сигурно огромни, може и да са завишени, но определено, ако гърците платят, следващия път ще се замислят, дали да оставят стачкуващи да блокират границата. Проблема според мен е друг. Както всички коментират, стачкуват когато нямат работа, и по важното - защо на границата, а не на пристанището например Пирея и Солун. Те там са го обърнали на ядене и пиене май. Това повече ми заприличва на купон, защото по медиите се обявява, че не се преговаря. Тоест искат си докато ядат и пийват като на събор. В отговор чисто хипотетично (защото знам, че не може да случи), предлагам да намалим силно излишъка на електроенергия или по-просто казано да спрем да изнасяме за Гърция. Ама даже най добре и лятото, че климатиците да не могат да захранят. Ех, мечти! Реално е - съд и претенции! Мога да кажа, че гърците толкова много са намазали от този ЕС, че по-скоро ми се иска да ги третират както нас. И за корупция, и за правосъдие, и за правата на човека, особено когато се сблъскаш с тяхната полиция. Същите са, а даже може и да са по зле от нас, само дето ние сме по-криви, защото се клепаме къде оправдано, къде не... Ако бяхме истински българи, трябваше да се присъединим към гърците в блокадите. Целта им е не да пречат на нас, а на тъпотиите в ЕС. Протестът е срещу машината ЕС, която все повече се централизира и все повече ще мачка малките в този съюз. Нашите фермери имат същите основания, ама си налягат парцалите... Транспортните фирми губят защото при тях времето е пари! Пропуснатите ползи са си чисти загуби, защото в туризма, ако не ти дойдат очакваните туристи ще губиш хиляди за поддръжка на базата и персонала! 3агубите са дори повече от обявените. Ако сме истински българи, да ограничим до минимум потъваниута до Гърция, да не летуваме този сезон там, да не купуваме внесените от Гърция храни и да не внасяме нищо от тази страна! Някой пак е понадул цифрите май!... Но да не се отказват! Да съдим Гърция в съда на ЕС!

Абе, тези гърци защо само на нашата граница протестират ? Защо не протестират на Македонската или на Албанската, или на турската граници ? Що за стратегия са избрали, все ние да им сърбаме попарата ? Навярно протестите им са обосновани, ама защо все нас избират за жертвено агне ? Доколкото съм учил география, столицата им е Атина , а не е нейде в участъка на Кулата-Промахон ? Ама да не би, да са решили, да си местят правителството на нашата граница, че все тук избират да протестират ? Докога ще си я пеем все тази песен ? - На гръцката граница дренките узряха..... а нашенските тираджии тъй и не ги пуснаха.....

Май си скаран с математиката. Как БВП ще ни е по-малко от 70 милиона като е около 60 млрд? Стига сте се изказвали, когато не само не разбирате от икономика, но и от математика на ниво основно образование.

Загубите са сигурно огромни, може и да са завишени, но определено ако гърците платят следващия път ще се замислят дали да оставят стачкуващи да блокират границата. Проблема според мен е друг. Както всички коментират стачкуват когато нямат работа и по важното защо на границата, а не на пристанището например Пиреа и Солун. Те там са го обърнали на ядене и пиене май. Това повече ми заприличва на купон, защото по медиите се обявява че не се преговаря. Тоест искат си докато ядат и пийват като на събор. В отговор чисто хипотетично защото знам че не може да случи предлагам да намалим силно излишъка на електроенергия или по просто казано да спрем да изнасяме за гърция. Ама даже най добре и лятото че климатиците да не могат да захранят. Ех, мечти! Реално е съд и претенции. А до До 765 (21.01.2010 г. 18:57ч.) мога да кажа, че Гърците толкова много са намазали от този ЕС, че по скоро ми се иска да ги третират както нас. И за корупция и за правосъдие и за правата на човек особено когато се сблъскаш с тяхната полиция. Същите са, а даже може и да са по зле от нас, само дето ние сме по криви, защото се клепаме къде оправдано къде не.

Пълни глупости на лъжливите овчарчета - ако за 4 дни губят 78 милиона, то за година губят 7000000000 лева. Значи като няма блокада печелят 7 милиарда годишно само транспортните фирми. А злугите фирми, които са много повече - излиза, че България има брутен продукт, по-голям ит Германия, Италия и т.н.

аок бяхме истински българи 1. намаше да имаме пожарна премиер и 2 щяхме да затворим пътя от Европа за Азия...но... банкянският намахан грубоват премиер както иносказателно го описва Таймс, няма здрави гащи за такова нещо ...щотото нее да си клатиш кофата всяка вечер пред камерите))))

явно си нямаш понятие, защо мислиш че си компетентен по въпроса? Защо не поработиш следващата седмица и не вземеш пари за работата си накрая, дефакто нищо няма да загубиш, транспортните фирми губят защото при тях времето е пари примера ти с портокалите е тъп

Мен ме боли фа*а з блокадата :)-

Ако бяхме истински българи, трябваше да се присъединим към гърците в блокадите. Целта им е не да пречат на нас, а на тъпотиите в ЕС. Протестът е срещу машината ЕС, която все повече се централбизира и все повече ще мачка малките в този съюз. Нашите фермери имат същите основания, ама си натискат парцалите.

Ако бяхме истински българи, трябваше да се присъединим към гърците в блокадите. Целта им е не да пречат на нас, а на тъпотиите в ЕС. Протестът е срещу машината ЕС, която все повече се централбизира и все повече ще мачка малките в този съюз. Нашите фермери имат същите основания, ама си натискат парцалите.

Ако трябва да се плащат данъци всички са на загуба, нали? А сега пропуснали милиони.

Ако бяхме истински българи, трябваше да се присъединим към гърците в блокадите. Целта им е не да пречат на нас, а на тъпотиите в ЕС. Протестът е срещу машината ЕС, която все повече се централбизира и все повече ще мачка малките в този съюз. Нашите фермери имат същите основания, ама си натискат парцалите.

Пропуснатите ползи са си чисти загуни, защото в туризма само, ако не ти дойдат очакваните гости потъваш с хиляди само от поддръжката на базата и персонала. 3агубите са дори повече от обявените.

Пропуснатите ползи са си чисти загуби, защото в туризма, ако не ти дойдат очакваните туристи ще губиш хиляди за поддръжка на базата и персонала.

От къде е тази сметка за милионите? То това е колкото целия ни БВП, някой пак е понадул цифрите май ;) Но да не се отказват! Да съдим Гърция в съда на ЕС!

ne kupuvam ni6to ot turciq i gurciq

Ако сме истински българи, да ограничим до минимум потъваниута до Гърция, да не летуваме този сезон там ,да не купуваме внесените от Гърция храни и да не внасяме нищо от тази страна

Абе стига с тези загуби - повечето са пропуснати ползи. Губши, ако имаш нещо, което струва 10 лева и вследствие на тази ситуация това нещо изчезва и вече нямаш 10 лева. А в случаят повечето пари ще са пропуснати ползи - може би е щял да вземе 5 курса дотам и затова загубите му били милиони лева. Дрън дрън - загуби имат тези, които например докарват портокали оттам и те се развалят на границата или тези, които плащат денгуби на шофьорите и клиентите си, а не тези, които са пропуснали сделки, защото те могат и без това да не се осъществят.

Двама тираджии си говорят, докато чакат реда си на Кулата: - Четох някъде, че именно гърците са измислили секса - Така е. А години по-късно римляните са внесли разнообразие в него, като са включили и жените

Хайде идвай ,че да им намерим регистрационните номера на тези гръцкоговорящи мангасали!!!!!

А САМО ОТ КИТАЙ!

БОЛИ МЕ ФАРА :)