Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за държавния бюджет, с които се увеличават финансираните проекти за общините, предаде БТА. Вносител на измененията е Министерският съвет. С промените се увеличават с 631 общинските проекти, част от приложението за инвестиционна програма в Закона за държавния бюджет, се посочва в доклада на комисията по бюджет и финанси. Редакционни поправки между двете четения бяха направени от народния представител Ирена Димова от ГЕРБ-СДС. Те бяха свързани с проекти в общините Георги Дамяново и Медковец.

По-рано в сряда парламентът изслуша служебните министри на финансите и на регионалното развитие и благоустройството във връзка с изпълнението на програмата.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова съобщи за постъпили 1302 заявления в МРРБ за проектно финансиране на общински проекти по програмата за капиталови инвестиции. Служебният министър на финансите Людмила Петкова каза, че с корекции към края на март общините са поискали финансиране за 2258 проекта.