Кей Би Си е собственик на СИБанк от декември 2007 година. По този повод г-жа Цветелина Бориславова през 2007 година имаше 24%, 2008-а година – 22%, сега вече има 18%. И по силата на споразумението с „Kей Би Cи” скоро е възможно българската банка да стане 100% собственост на белгийската група.

Това каза Петър Андронов, главен изпълнителен директор на Стопанска и инвестиционна банка (СИБанк), пред Нова телевизия във връзка с упреците на БСП за сделката с винетките, предаде "Фокус".

Левицата заподозря правителството в конфликт на интереси при обществена поръчка за разпространение на винетни стикери, спечелена от консорциум между СИБанк и фирма "ВИП Секюрити“.

Андронов обясни, че банката от септември миналата година е участвала в пет конкурса, подобни на този, и това е първият, който печели. По думите му, безспорно пощите (които продаваха винетки миналата година) разполагат с най-голямата мрежа, но те страдат от два недостатъка – единият е, че са на работно време, а другият - че не са позиционирани около главните пътни артерии.

На въпрос какво правят една банка и една охранителна фирма в консорциум, който печели търг за винетки, управителят на „ВИП Секюрити” ООД Атанас Симеонов заяви, че разпространението на винетки има два момента – едното е транспорт и логистика, а другото е отчетност, счетоводство и финанси.