Пътната агенция е изпратила покана до фирмата, утвърдена за победител в конкурса за подписване на договора, предаде БТА.

Сключването на договора става възможно, след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд са информирали Пътната агенция, че не са постъпили жалби от страна на отхвърления в конкурса участник - консорциума "Лукойл - Холдинг пътища".

В същото време от „Холдинг Пътища” съобщиха, че прекратяват обжалването на  процедурата за избор на разпространител на винетни стикери.

"Считаме, че по този начин ще бъде създадена възможност да започне нормално разпространение на винетните стикери, което се надяваме да улесни бизнеса и гражданите. Убедени сме, че това е най-правилното решение, независимо от допуснатите в наша вреда нарушения на закона при провеждане на процедурата и независимо от факта, че сдружението, в което участваме, е предложило по-ниска цена от избрания изпълнител", се посочва в съобщението на компанията, цитирано от "Фокус".

Разпространителят на винетки има за задължение да приема и съхранява, да транспортира, и осигури информационно отчитането на складовите наличности и продажбите, както и финансовите постъпления от продажбите на винетни стикери, посочват от агенцията.