В петък в Административния съд в Бургас е образувано дело по повод жалба на Пенев против заповед на Директора на ОД на МВР-Бургас, с която му е наложена принудителна административна мярка за забрана за напускане на страната. В жалбата се иска спиране изпълнението на заповедта като незаконосъобразен акт, както и нейната отмяна, съобщи БГНЕС.
От полицията в Бургас уточниха, че става дума за изпълнително дело, заведено срещу треньора на територията на областта. Съдебното заседание по него е насрочено за 1 декември.
Миналата седмица частен съдебен изпълнител наложи запор над имуществото на Пенев заради неизплатени кредити. Запорираното имущество на треньора на "армейците" е на стойност 2.3 млн. лева.
„Няма абсолютно никакъв проблем. Ето за какво става дума. Взел съм кредит от една банка, който обезпечавам с имот. Имотът дори е оценен доста по-скъпо от получения в крайна сметка кредит. Но се е получило някакво временно разминаване и поради тази причина е била издадена тази забрана. Моите адвокати вече си вършат работата. На 1 декември на заседание на съда в Бургас тази забрана ще отпадне. Това е 100% сигурно, поради залога, който съм дал срещу този кредит”, коментира Пенев пред "Гонг".
Той заяви, че няма никаква пречка да пътува за Лондон на другия ден, където „червените” ще гостуват на местния "Фулъм" в мач от турнира Лига Европа.