Защо денят започва така?

Защото се очаква решение на държавния енергиен регулатор, дали цената на природния газ да се вдигне от 1 април.

Съдебните заседатели по делото за смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд решиха - полицаят, който го е затискал с коляното си в продължение на няколко минути, е виновен.

А може би, защото проектът за Суперлига във футбола се провали, два дни след началото.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Проектът на националния план за възстановяване и устойчивост, с който България ще кандидатства за средства от европейската солидарност, за да се справи с последиците от COVID кризата, стана една от ябълките на раздора между премиера в оставка и новите партии в парламента. В петък парламентарно мнозинство гласува решение, с което задължава Бойко Борисов да се яви днес в Народното събрание и да представи документа, разработен миналата година и презентиран няколко пъти от вицепремиера Томислав Дончев. Междувременно Борисов претърпя спешна операция на коляното и обяви, че няма да отиде в парламента, като изтъкна друга причина за неявяването си - не искал да участва в планираната "патаклама". Дали ще изпълни заканата си или ще се появи в Народното събрание, ще разберем в близките часове, а днешният ни въпрос към вас е:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.