Какво се случи до този час?

Президентът леко открехна завесата дали мисли за избори "2 в 1" - не е в интерес на президентската институция и на хората, но той щял да постъпи рационално.

Бурни страсти в парламента около промените в закона за НСО - приети ли са или не депутатите бистрят вече втори ден.

А днес ви питаме: "Вариантът "Мю" е в Гърция. Ще ви откаже ли да почивате там тези дни?" Може да ни пишете на PodcastNews@dir.bg

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

Гръцките здравни власти потвърдиха, че са идентифицирани шест случая на нов вариант на коронавирус - "Мю", който се следи отблизо от Световната здравна организация, съобщи в. "Катимерини". От СЗО се опасяват, че мутацията има способността да заобиколи защитата, предлагана от ваксините срещу COVID-19.

Южната ни съседка съобщава, че са идентифицирани два случая на "Мю" на международното летище в Атина, още два в Арголида, в северния регион на Пелопонес, както и в Атика и в Ахая. Ръководителите на Световната здравна организация обясниха, че "Мю" за първи път е открит в Колумбия през януари. Той е кръстен на 12-ата буква от гръцката азбука. 

Ето защо ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.