С какво ще запомним този ден?

Здравният министър предлага: НЗОК да плаща тестовете за антитела, показващи имунитета срещу COVID. 

В проекта е заложено още извършването на дейности, които досега са били в болничната помощ, да може да се случва в специализираната доболнична помощ. Например извън болниците ще се прави изследване на определен туморен маркер, което ще позволи да се оцени риска за разсейки при рак на яйчниците.

Крайният резултат от балотажа: двойно повече гласове за Румен Радев срещу проф. Анастас Герджиков, но и с половин милион по-малко в сравнение с вота от 2016 г. 

Президентското вето да се преодолява по-трудно в парламента - така Велислава Дърева коментира днешната ни анкета "Смятате ли, че президентът трябва да има повече правомощия?". Какво още каза журналистът относно изводите от президентския вот и възможна ли е реабилитация на ГЕРБ И БСП, ще чуете в подкаста.

И още - годеницата на убития журналист Джамал Хашоги призова Джъстин Бийбър да отмени концерта си в Саудитска Арабия като послание срещу режима. Тя написа отворено писмо до Бийбър във връзка с концерта, който трябва да се състои на 5 декември.

Хатидже Дженгиз публикува писмото до канадския изпълнител във в. "Вашингтон пост", където годеникът й приживе беше автор.

"Вероятно сте чули. Безмилостното убийство се превърна във водеща новина в целия свят и оттогава много организации за защита на човешките права и правозащитници, включително аз, искаме да бъде потърсена сметка и справедливост", написа тя.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Снимка: Dir.bg